Льов: Работим правилно и затова сме най-добрите

Льов: Работим правилно и затова сме най-добрите

Германия спечели Купата на конфедерациите за първи път в историята си и това беше още един успех за Бундестима под ръководството на Йоахим Льов. Той призна, че е впечатлен от младите играчи и изрази увереност, че германският футбол ще продължи възходящата си линия на развитие.

"Победата в този турнир е много ценна за нас. Гордея се с начина, по който играхме. Изградихме невероятен колектив и това е в основата на успеха. Чили разполага с много силен отбор, съставен от великолепни футболисти. Те създадоха много положения, но ние показахме характер и заслужено спечелихме. Чилийците говореха, че са най-добри, но трофеят е за нас. Щом сме световни шампиони и спечелихме Купата на конфедерациите, значи ние сме най-добрият отбор", сподели Льов.

"Не е важно колко от тези млади футболисти ще попаднат в състава за световното първенство догодина. За всички тях това е безценен опит и успех, който ще помнят. Чудесно е, че Германия спечели и титлата на европейското първенство за младежи. Това е доказателство, че работим правилно и разполагаме с много таланти. Трябва да продължим да работим по същия начин. Това, че ще сме фаворити на Мондиал 2018, създава напрежение. Но ние винаги сме в тази роля", продължи германският селекционер.

"Искам да благодаря и на домакините. Във всички градове организацията беше перфектна. Срещнахме много добронамерени хора, с които беше приятно да общуваме", добави Льов.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти