Гледай на живо

100 години Етър: „Звездите на „Етър” (ветерани) - Национален отбор „Звездите на България” (ветерани) 0:4

Волейболистките мотивирани да спечелят световната квалификация (видео + галерия)

Волейболистките мотивирани да спечелят световната квалификация (видео + галерия)

Националният волейболен отбор на България за жени навлезе в решителната фаза от подготовката за предстоящия квалификационен турнир за световното първенство. Мачовете ще се играят от 31 май до 4 юни в столичната зала "Христо Ботев". Волейболистките очакват пълна зала и подкрепа от публиката в опита им да спечелят първото място и директно класиране за Мондиала в Япония догодина.
Пресконференция на националният отбор за жени преди световната квалификация 
"Започнахме подготовка с голямо закъснение и времето не е достатъчно, но няма да се оплакваме, защото това важи за всички отбори. Това е най-важният турнир през годината. Надявам се да завършим първи и да се класираме още след тази квалификация, защото в противен случай трябва да пренаредим цялата програма в следващите месеци и да се готвим за допълнителна квалификация. Първият ни мач е срещу Швейцария, а фаворит в турнира е Турция. Очаквам изненади от Румъния, Швейцария и Черна гора, като най-големите ми опасения са свързани с румънския отбор", коментира селекционерът Иван Сеферинов на пресконференция днес.
Пресконференция на националният отбор за жени преди световната квалификация 
Капитанката на тима Елица Василева заяви, че отборът е силно мотивиран и готов да спечели квалификацията."Искаме да се класираме от първия опит, защото това ще ни даде спокойствие в подготовката за Европейското първенство. Ако не успеем сега, трябва да играем допълнителни квалификации, което ще е доста тежко след изморителния сезон за повечето от нас", каза Василева.
Пресконференция на националният отбор за жени преди световната квалификация 
Вицепрезидентът на федерацията по волейбол Любо Ганев призова публиката да напълни залата и обеща много изненади за зрителите, които посетят зала "Христо Ботев". "Съвсем друг е стимулът за спортистите, когато излязат пред пълна зала, която ги подкрепя. Целта е ясна - класиране на Световното първенство още в тази квалификация. Другите важни турнири на женския отбор тази година са Гран при и Европейското първенство", каза Ганев.

Снимки: МАРИН МАРИНОВ, SPORTAL.BG

ГАЛЕРИЯ от пресконференцията на НО за жени - ТУК!!!

Последвайте каналите ни в:

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти