Волейболистките с тежък жребий за Мондиал 2018! Вижте съперниците ни

Волейболистките с тежък жребий за Мондиал 2018! Вижте съперниците ни

България ще бъде в една група с олимпийския шампион Китай на Световното първенство за жени през 2018 година в Япония, което ще се проведе от 1-и до 20-и октомври догодина. Освен китайките останалите съперници на българските "лъвици" ще бъдат Италия, Турция, Канада и Куба. Жребият определено може да бъде определен за изключително труден и тежък с оглед на останалите вероятни съперници, които можеха да се паднат. Това стана ясно по време на церемонията по жребия за Мондиал 2018, който бе теглен тази нощ в хотел "Кейо Плаза" в Токио.

Предварително четири отбора - Япония като домакини, Китай, САЩ и Сърбия като лидери в световната ранглиста на Международната федерация (FIVB), бяха определени за водачи на четирите предварителни група. Домакините от Япония избраха да водят Група А. Освен това следващите 4 отбора в ранглистата бяха разпределени в групите по т.нар. "система на змиорката", която познаваме от големите турнири, включително и Олимпийските игри. Така европейският вицешампион Холандия попадна в групата на Япония, силният тим на Италия отиде в Група В при олимпийските шампионки от Китай, Русия в Група С заедно със САЩ, а Бразилия отиде в Група D при европейския шампион Сърбия.
Останалите 16 тима, които се класираха за Мондиала, бяха разпределени в 4 урни по 4 отбора според мястото си в световната ранглиста. България бе в урна 2 и по този начин попадна в Група В при Китай, "Скуадра адзура" и изтегления преди това тим на Турция. След това групата бе попълнена от Канада и Куба.
Форматът на Мондиал 2018 ще бъде същия като преди 4 години на първенството в Италия. В първата фаза ще има 4 групи по 6 отбора във всяка. Първите 4 от всяка група или тоест 16 тима ще продължат напред, където ще формират нови 2 групи по 8 отбора. Група А ще се кръстоса с Група D, а Група В с Група С. Първите 3 отбора от всяка от тези групи ще сформират последните 2 групи от 3 тима, а от там ще се образуват полуфиналите на кръст и мачовете за медалите.
Жребий за групите за Световното първенство по волейбол за жени през 2018 година:
 

Група А (в Йокохама):

1. Япония
2. Холандия
3. Аржентина
4. Германия
5. Камерун
6. Мексико

Група В (в Сапоро):

1. Китай
2. Италия
3. Турция

4. БЪЛГАРИЯ

5. Канада
6. Куба
 

Група С (в Кобе):

1. САЩ
2. Русия
3. Република Корея
4. Тайланд
5. Азербайджан
6. Тринидад и Тобаго
 

Група D (в Хамамацу):

1. Сърбия
2. Бразилия
3. Доминиканска република
4. Пуерто Рико
5. Казахстан
6. Кения
Последвайте каналите ни в:

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти