Данчо Лазаров: Скоро трябва да имаме нов селекционер на жените

Данчо Лазаров: Скоро трябва да имаме нов селекционер на жените

Президентът на Българската федерация по волейбол Данчо Лазаров бе в зала "Иван Вазов" в Стара Загора, за да наблюдава финалния мач от волейболния турнир за Купата на България между Марица и Левски. Той обаче подсказа и една новина, свързана с женския национален отбор на България, воден в момента от Иван Сеферинов, чийто договор изтича в края на годината. Най-вероятно след конкурс ще бъде избран нов селекционер на жените в края на януари.

"Марица и Левски са най-добре представилите се отбори на турнира за Купата и затова стигнаха до финала. Марица е по-доказаният отбор, а Левски няма какво да губи. Стана прекрасен турнир с помощта на Община Стара Загора и лично на кмета. Подът е сменен и е с дървено покритие, нещо, което стана само за един месец".

"Все още не сме взели решение за поста национален отбор при жените. Предстои да бъде решен. Има една важна задача, която ни постави министърът на спорта. Женският национален отбор има потенциал да се бори за квалификации на Олимпийски игри и всичко ще бъде подчинено на тази цел".

"Ще имаме предварителни условия към всички кандидати за треньор на националния отбор. Условията са, който и да бъде треньор, да следва стратегическата програма до 2020 г., за Олимпиадата. Това са Световното първенство в Япония, Лигата на нациите. И вече през 2019 година да сме сред 16-те най-добри и да се включим в квалификационните турнири за Олимпиадата".

"Не обещания, а конкретни ангажименти се иска от кандидатите, да изпълнят целите, които трябва да бъдат постигнати поетапно. Работим върху този план и до януари трябва да имаме нов национален селекционер", разкри Данчо Лазаров.

Последвайте каналите ни в:

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти