Труден, но сладък старт за Рома след страхотен гол на Джеко (видео)

Труден, но сладък старт за Рома след страхотен гол на Джеко (видео)
Отборът на Рома зарадва феновете си с трудна, но сладка победа на старта на новия сезон в Серия "А". "Вълците" успяха да се преборят за трите точки при гостуването си на Торино в мач от първия кръг. Рома излъга противника си с 1:0 след блестящ гол на Един Джеко в предпоследната 89-а минута. 32-годишният босненски нападател накара Салваторе Сиригу да извади топката от мрежата си с прекрасно воле, което се оказа решаващо.

Мачът предложи немалко емоции на зрителите, които видяха отменен гол в началото на вторрото полувреме (на Яго Фалке за Торино), а не липсваха и греди - и за двата тима. В края на двубоя пък на трибуните бе изпратен от рефера старши треньорът на Торино Валтер Мадзари.

Наставникът на "вълците" Еузебио Ди Франческо заложи на любимата си формация 4-3-3, като нападателното трио бе Дженгиз Юндер - Един Джеко - Стефан Ел Шаарауи.

"Биковете" от Торино пък започнаха в схема 3-5-2, като в атака разчитаха на Яго Фалке и Андреа Белоти.
В 18-ата минута Александър Коларов уцели греда за Рома с удар от малък ъгъл отляво. Две минути по-късно Един Джеко имаше шанс да изведе гостите от Рим напред в резултата, но от близко разстояние не съумя да изпрати топката във вратата на Салваторе Сиригу, като отново гредата бе помощник на стража.
В 26-ата минута треньорът на домакините Валтер Мадзари бе принуден да извърши непланирана смяна. Ветеранът Лоренцо Де Силвестри получи травма след сблъсък с футболист на Рома по-рано в мача и бе сменен от Ола Аина.

В 38-ата минута бившият играч на Рома - Яго Фалке, застраши вратата на столичани след центриране отляво, но стреля неточно с глава.

Минута по-късно Томас Ринкон от Торино уцели напречната греда на вратата на Робин Олсен с техничен удар около границата на наказателното поле на гостите.
В последните секунди на първата част стражът на Торино Сиригу изби след центриране на футболист на Рома, но топката попадна право на крака на Алесандро Флоренци. Десният бек намери топката много добре от въздуха и бе близо до ефектен гол, но дали след намеса на Никола Н’Кулу или на Сиригу, шутът бе блокиран и резултатът остана 0:0.

Играчите на Мадзари започнаха много по-добре второто полувреме. Две минути след почивката новият вратар на Рома - шведът Робин Олсен, се намеси много лошо след изстрел на Андреа Белоти и като по чудо топката не се озова във вратата на “джалоросите”.

Активността на домакините в първите минути на втората част доведе и до гол, който обаче бе анулиран. В 48-ата минута Фалке бе изпуснат от отбраната на столичани, стреля и изпрати топката в мрежата зад Олсен. След намесата на системата ВАР обаче попадението бе отменено заради засада.

В 65-ата минута турското крило на Рома Дженгиз Юндер пробва шут по земя, но Сиригу парира. В 71-ата минута пък Един Джеко опита удар с глава от съвсем близко разстояние, но твърде слабо и Сиригу без проблеми улови топката.

В следващите две минути двата тима пропуснаха по едно голово положение, като това на Рома бе доста по-сериозно. Първо Хавиер Пасторе не се възползва от отнета от гостите топка и бърза контраатака, при която аржентинецът получи чудесен пас от резервата Джъстин Клуйверт, но слабият му удар бе блокиран от играч на Торино. Веднага след това пък Олсен реагира отлично след опасен шут на Суалихо Меите.

Заключителните минути бяха много нервни. Първо, в 80-ата минута Джеко уцели левия страничен с техничен удар с глава. Секунди по-късно пък Олсен направи решаващо спасяване след шут на нахлулия в наказателното поле на гостите Белоти. В тази ситуация Фалке направи опит за добавка, но падна на земята и домакините имаха претенции за неотсъдена дузпа. Нямаше обаче намеса на системата ВАР, а наставникът на Торино Валтер Мадзари бе изгонен от рефера за невъздържано поведение. Веднага след това пък дребничкият Джъстин Клуйверт застраши вратата на “биковете”, но Сиригу спаси удара с глава на холандското ново попълнение на Рома.
Мачът вървеше към нулево равенство, но Един Джеко не мислеше така. Босненската “деветка” на “вълците” с майсторски шут от въздуха прехвърли Сиригу в 89-ата минута след асистенция на включилия се добре Клуйверт.
Шестте минути добавено време не бяха достатъчни на торинци, за да изравнят резултата и тимът на Ди Франческо се поздрави с ценна победа на старта.

СТАТИСТИКА НА МАЧА

МИНУТА ПО МИНУТА
КЛАСИРАНЕ
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти