Безобразен Интер с фалстарт в Серия "А" (снимки+видео)

Отборът на Сасуоло надви Интер с 1:0 в среща от 1-ия кръг на сезон 2018/19 в Серия “А”. Попадението за домакините отбеляза Доменико Берарди в 27-ата минута от дузпа, отсъдена за нарушение на Миранда срещу Ди Франческо, а до края на срещата "нерадзурите" затрудниха стража Андреа Консили само веднъж.

Четирима от седемте нови попълнения на Интер започнаха като титуляри. Стефан де Фрай, Матео Политано, Квадво Асамоа и Лаутаро Мартинес направиха официалния си дебют с “нерадзурите” като титуляри, а на пейката останаха новопривлечените Балде Кейта и Шиме Вршалко. Сред резервите попадна и бранителят Милан Скриняр, който се оплакваше от контузия през седмицата. Квартетът в защита оформиха Далберт, Де Фрай, Миранда и Данило Д’Амброзио. Играта в центъра на терена дирижираха Матиас Весино и Марсело Брозович, а атаката на Интер бе водена от капитана Мауро Икарди, на когото помагаха Квадво Асамоа, предпочетен пред Иван Перишич, Лаутаро Мартинес и Матео Политано. Трябва да се отбележи липсата на Раджа Наинголан в групата на Интер. Белгиецът лекува травма в бедрото и пропусна по-голямата част от предсезонната подготовка на тима.
В състава на Сасуоло нямаше изненади и напълно очаквано Доменико Берарди, Кевин Принс Боатенг и Ди Франческо водиха атаката на домакините. В средата на терена действаха Дънкан, Манянели и бившият футболист на Левски Мехди Бурабия, а в защита Лирола, Ферари, Рожерио и Маняни спираха атаките на Интер.

Преди началото на двубоя двата състава се събраха около централния кръг, за да отдадат почит на загиналите в трагедията на моста Понте Моранди в Генуа.

Срещата започна силно за домакините и още в 3-ата минута бившият футболист на Черно море и Левски Мехди Бурабия бе близо до това да изведе съотборниците напред в резултата. Полузащитникът бе изведен блестящо от Боатенг зад гърба на защитата на Интер, но изстрелът му бе избит от Самир Ханданович в ъглов удар. През първите десет минути на срещата се наблюдаваха доста разконцентрирани действия в отбраната на Интер, която на моменти действаше панически и предаваше лесно топката на футболистите на Сасуоло.
В 14-ата минута "нерадзурите" погледнаха към вратата на Андреа Консили. Капитанът на Интер Мауро Икарди пробва късмета си с изстрел извън наказателното поле, но ударът му попадна в ръцете на стража. Постепенно грандът от Милано изнесе играта в по-предни позиции и достигна до два ъглови удара, от които не успя да застраши Консили.
В 27-ата минута Сасуоло получи правото да изпълни 11-метров наказателен удар за нарушение на Миранда срещу Федерико Ди Франческо. Зад топката застана Доменико Берарди, който стреля силно в средата на вратата и въпреки съприкосновението с топката на Ханданович нападателят изведе съотборниците си напред в резултата. В 31-ата минута силен изстрел на Икарди премина на сантиметри от левия страничен стълб на вратата зад Консили. В 43-ата минута Берарди бе изпуснат от защитата на Интер и стреля силно с десния си крак, но ударът му прелетя високо над вратата. Това бе и последното положение пред една от двете врати и двата тима се оттеглиха на почивка при минимален аванс за домакините.
Още с влизането си в игра от пейката Иван Перишич можеше да изравни резултата, но ударът му в 47-ата минута не намери очертанията на вратата. В 58-ата минута Марсело Брозович опита интересен удар от около 25 метра, който прелетя над напречната греда. Само две минути по-късно Матео Политано получи добър пас на крилото от Матиас Весино.
Италианецът пое топката, елиминира защитник на Сасуоло и стреля към далечния ъгъл на вратата, но ударът му не успя да намери мрежата. В 65-ата минута Кевин Принс Боатенг нацели страничния стълб на вратата зад Ханданович след страхотен пас от десния фланг. Интер натисна своя опонент в заключителните десет минути на срещата, а влияние оказа включването в игра на Балде Кейта, който замени Лаутаро Мартинес. В 84-ата минута Икарди овладя добра топка на пеналтерията и отклони към Политано, който стреля в аут. В добавеното време Стефан Де Фрай изпусна най-чистото положение за Интер, останал непокрит в наказателното поле. Бранителят засече добро центриране на Перишич, но ударът му бе спасен от Консили. Така Сасуоло спечели ценни три точки и остави доста въпросителни за състоянието на Интер в момента.

Сасуоло - Интер 1:0
1:0 Берарди (27 д)

Стартови състави:

Сасуоло: Консили, Манянели, Рожерио, Лирола, Маняни, Берарди, Боатенг, Ферари, Дънкан, Ди Франческо, Бурабия;

Интер: Ханданович, Д’Амброзио, Де Фрай, Миранда, Далберт, Весино, Брозович, Политано, Лаутаро Мартинес, Асамоа, Икарди;

СТАДИОН: "Мапей"

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички