Гледай на живо

Очаквайте в 11:00: Какво е настроението в националния отбор по ръгби на България преди сблъсъка със Сърбия

Юве и Милан кръстосват шпаги за рекордна Суперкупа на Италия

Юве и Милан кръстосват шпаги за рекордна Суперкупа на Италия

Ювентус и Милан излизат тази вечер в двубоя за Суперкупата на Италия. Срещата ще се играе в Джеда и ще противопостави двата отбора, които са печелили отличието рекордните 7 пъти. "Бианконерите" са безспорният фаворит заради тоталната си доминация в италианския футбол през последните години, а и заради по-добрата си моментна форма. В Милан обаче са амбицирани да вдигнат трофея и да зарадват изстрадалите си привърженици. "Росонерите" са обнадеждени от факта, че Юве загуби три от последните си четири мача за Суперкупата. През 2014 година "старата госпожа" отстъпи след дузпи на Наполи, през 2016-а по същия начин падна от Милан, а през 2017-а загуби драматично с 2:3 от Лацио.

Ювентус направи дубъл на домашната сцена през миналия сезон, затова ще си оспорва трофея с финалиста за Купата на Италия. До момента Юве освен 7-те победи, има и 6 загубени финала, докато успеваемостта на Милан за Суперкупата е по-добра: 7/10.

С най-много суперкупи на Италия:
7 - Милан, Ювентус
5 - Интер
4 - Лацио
2 - Наполи, Рома
1 - Фиорентина, Сампдория, Парма

Общо за десети път от 31 издания на Суперкупата мачът ще е извън пределите на Италия. През 1993 година срещата се игра във Вашингтон, а през 2003-а домакин беше Ню Джърси. Година по-рано спорът за ценния трофей се състоя в либийската столица Триполи. През 2009, 2011, 2012 и 2015 година мачът за Суперкупата се игра в Китай, а през 2014 и 2016 година - в Катар.

Кристиано Роналдо ще се опита да спечели първи трофей с екипа на Юве. Отборът на Масимилиано Алегри ще е без контузения Марио Манджукич. CR7 ще действа на върха на атаката, като ще има подкрепа по крилата от Пауло Дибала и Федерико Бернардески. Няма да е изненада и ако шанс да започне като титуляр получи Дъглас Коща вместо Бернардески.  

В последните дни новините около Милан са свързани с желанието на Гонсало Игуаин да премине в Челси. Аржентинецът обаче ще води нападението на "росонерите" срещу бившия си клуб. Сусо е наказан, но на линия е новото попълнение Пакета, който дойде от Фламенго. 

Рефер на мача тази вечер ще е Лука Банти, а началото е в 19:30 часа българско време.

Вероятни състави:

ЮВЕНТУС (4-3-3): Шчесни; Кансело, Бонучи, Киелини, Сандро; Джан, Пянич, Матюиди; Бернардески, Дибала, Роналдо
Старши треньор: М. Алегри
МИЛАН (4-3-3):
Донарума; Калабрия, Сапата, Романьоли, Родригес; Кесие, Бакайоко, Пакета; Кастийехо, Игуаин, Чалханоолу
Старши треньор: Дж. Гатузо

СЪДИЯ: Лука Банти
СТАДИОН: "Крал Абдула Спортс Сити"
НАЧАЛО: 19:30 часа

МИНУТА ПО МИНУТА
ГЛЕДАЙТЕ ТУК

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти