Гледай на живо

Празненствата във Велико Търново за 100-годишнината на Етър започват с демонстративен женски мач срещу полския Медик

Хамшик официално смени Наполи с Китай

Хамшик официално смени Наполи с Китай

Президентът на Наполи Аурелио де Лаурентис, обяви, че халфът Марек Хамшик ще продължи кариерата си в китайския Далиан Ифан. 69-годишният бизнесмен пожела на словашката легенда на неаполитанците късмет в новия клуб. Трансферът на Хамшик ще донесе на Наполи 20 милиона евро, докато футболистът трябва да получи 27 милиона евро за следващите три сезона.

Хамшик игра за Наполи от 2009 до 2019 г. Общо записа 520 мача за италианския клуб, вкара 120 гола и даде 111 асистенции. От 2013 г. бе капитан на тима.

Марек Хамшик е написал отворено писмо до феновете на Наполи, след като се присъедини към Далиан Ифанг: "Трябва да се извиня на всички вас, феновете. Исках, надявах се и мечтаех да се сбогувам с вас. Голяма обиколка около терена, прегърната от аплодисментите ви. Вие винаги сте ме подкрепяли и обичали безусловно, както в красиви, така и в трудни моменти: за това винаги ще бъда благодарен. На татуировка на Наполи по кожата ми, както и първата ни победа за Купата на Италия след 25 години. Невъзможно е да забравя този мач. Невъзможно е да се забрави онзи момент, когато подобрих рекорда на Брусколоти или когато счупих постижението от голове, зададено от самия бог на футбола, Диего Армандо Марадона. Това ме прави изключително горд. Тук, в Неапол, се родиха моите три деца, неаполитанци по всякакъв начин. Искам да благодаря на всички: на президента, който ми даде възможност да остана тук 12 години и да приеме моето желание да натрупам нов опит; всички треньори, на които дължа растежа си като играч и като човек; целия медицински и технически персонал и всички останали в Наполи; моите приятели, които ще напусна, но знам, че никога няма да ме напуснат, защото са част от семейството ми. Веднага след като е възможно, надявам се да получа една последна обиколка около терена в Сан Паоло! Обичам ви всички и ще обичам този град завинаги. БЛАГОДАРИМ ВИ ОТ СЪРЦЕ за всичко. Пожелавам на всички мои съотборници за останалата част от сезона: да спечелите Лига Европа!"

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти