Гледай на живо

Контролна среща: България (U16) - Вестфалия (U16) 0:1 /почивка/

Расистки викове изнервили Франк Кесие

Расистки викове изнервили Франк Кесие

Полузащитникът на Милан Франк Кесие е бил обект на расистки обиди от феновете на Интер във вчерашното “Дерби дела Мадонина”, завършило с успех за “нерадзурите” с 3:2. Изданието Gazzetta dello Sport съобщава, че африканецът е бил обиждан от крайните тифози на Интер, намиращи се в “Курва Норд” на стадион “Джузепе Меаца”. Авторитетният италиански вестник допълва, че това се е случило през първите 15 минути на срещата, което най-вероятно е дестабилизирало Кесие.

По-късно полузащитникът влезе в разпра със своя съотборник Лукас Билия на резервната скамейка, а двамата трябваше да се извинят публично за действията си пред медиите след загубата в мача.

Действията на тифозите на Интер са в противоречие с политиката на клуба, насочена срещу расизма. След мача с Наполи през декември на Интер бе наложена сериозна санкция да домакинства два мача пред празни трибуни заради скандирания по адрес на Калиду Кулибали. Тогава от Интер дадоха начало на кампанията BUU, чиято идея е всички да бъдат обединени, без значение какъв е цветът на кожата им.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти