Манчини: Балотели не е повикан, защото не е във форма

Манчини: Балотели не е повикан, защото не е във форма

Селекционерът на Италия Роберто Манчини обясни, че не е повикал нападателя на Марсилия Марио Балотели за евроквалификациите срещу Финландия (23 март) и Лихтенщайн (26 март) заради слаба форма. Ексцентричният Балотели има вече пет попадения в седем мача за Марсилия от края на януари насам, но и това не задоволява Манчини, който има опит в работата с него от съвместния им престой в Манчестър Сити.

“Мария все още не е достигнал оптималната си форма, за да играе за националния отбор. Той е направил прогрес спрямо септември, но има още какво да се желае. Имам високи очаквания към него. Той е на 29 години и се намира в пика на кариерата си”, коментира Манчини, който не прати повиквателна и на 25-годишния Андреа Белоти, който има десет гола за Торино в Серия А.

За сметка на това в списъка му е ветеранът Фабио Куалярела, който на 36 години изживява ренесанс с екипа на Сапдория и води в класирането при голмайсторите в Серия А с 21 попадения. Дебют за Италия може да направят 19-годишните Николо Дзаниоло и Мойс Кийн.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти