Липи посочи най-великия играч, когото е тренирал

Липи посочи най-великия играч, когото е тренирал

Световният шампион Марчело Липи направи запомняща се кариера като наставник, но не му е трудно да отличи най-силния футболист, когото е имал привилегията да тренира. “Надявам се, че никой няма да се засегне, ако кажа Зинедн Зидан”, обяви италианецът пред Rai Radio.

Липи е бил начело на отбори с футболисти като Роберто Баджо, Алесандро Дел Пиеро, Джанлуиджи Буфон, Андреа Пирло, Дженаро Гатузо, Франческо Тоти, Дидие Дешан, Джанлука Виали, Кристиан Виери, Тиери Анри и др.

71-годишният треньор съжалява най-много за загубения с Юве финал в Шампионската лига срещу Милан през 2003 г. Тогава “бианконерите” отстъпиха след дузпи. “Ако можех да преиграя някой мач, щеше да бъде този. Останахме с горчив вкус в устата”, спомни си Липи.

Той защити настоящия наставник на Ювентус Масимилиано Алегри: “Никога не е лесно да печелиш. Мнозина критикуват Макс заради това, че отборът не се представял добре, но неговите тимове играят, за да побеждават. И винаги побеждават.”

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички