Гледай на живо

Празненствата във Велико Търново за 100-годишнината на Етър започват с демонстративен женски мач срещу полския Медик

Лацио може да обжалва тежко наказание за расизъм

Лацио може да обжалва тежко наказание за расизъм

Ръководството на Лацио заяви, че може да обжалва тежкото наказание на УЕФА за расисткото поведение на някои от феновете на италианския клуб по време на мач в Лига Европа.

Освен расистките скандирания, в срещата на 3 октомври срещу Рен, някои фенове на Лацио също направиха фашистки поздрави по време на победата на своя отбор с 2:1. Не се очаква УЕФА да обяви публично своето решение, докато не мине заседанието на дисциплинарната комисия в четвъртък, но Лацио пусна изявление, като посочва, че вече е бил информиран за санкциите.

В него се казва, че "решенията на комисията по Контрол, етика и дисциплинарен орган на УЕФА е предвидила тежко наказание, което изглежда е взето въпреки ясното осъждане, бързо изразено от Лацио срещу отвратителното расистко поведение на няколко безотговорни хора".

Римският тим повтори намерението си да преследва отговорните в наказателните и гражданските съдилища, но също така добавя, че си запазва правото да обжалва "въз основа на резултата, който все още предстои да бъде финализиран".

Римляните трябваше да изиграят мача срещу Рен със затворена трибуна след предишно расистко скандиране, а сега очаква санкция за празни трибуни. Това изглежда вероятно особено с натиска върху УЕФА след скандалите при победата Англия с 6:0 в България.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти