Гледай на живо

Контролна среща: България (U16) - Вестфалия (U16) 0:1

Роберто Мартинес посочи защо Лукаку е подходящ за Интер

Роберто Мартинес посочи защо Лукаку е подходящ за Интер

Селекционерът на Белгия Роберто Мартинес посочи причината, поради която смята нападателя Ромелу Лукаку за подходящ за Интер. Според него голмайсторът притежава множество качества, които успешно прилага в своята игра.

“Той е уникален номер 9, който е и физически силен. Мисля, че е важно за всеки отбор да има нападател, който се възползва от всички свои качества. Ромелу дриблира, задържа топката и най-вече вкарва. Това, че мина границата от 100 гола във Висшата лига и че е голмайстор номер 1 за националния отбор на Белгия, казва всичко. Точно това италианските фенове започват да ценят в него - той е нападател хамелеон, който е способен да прави много неща, но винаги с намерението да бележи. Той знае как да прави всичко. Затова много хора търсят нещата, които той не успява да направи. Има играчи, които знаят да правят само едно нещо, така че никой не изисква от тях нещо друго.

Силата на Ромелу е това, че винаги може да направи нещо различно. Това е и недостатък, защото има мачове, в които някои от нещата, които пробва, не се получават. Той прави терена по-голям и създава възможности за останалите. Ако хората оценяваха тези неща дори когато не вкарва, той щеше да е по-малко критикуван. Призовавам феновете да си припомнят цялата му кариера. На 16 години той вече бележеше за Андерлехт. В Евертън също беше важен, докато още свикваше с физическото ниво на Висшата лига. Така, винаги поставяйки отбора пред себе си, той стана по-зрял. Сега е готов да спечели титлата в чужбина и мисля, че точно това иска да направи в Интер. Когато си поставиш нещо за цел, ти го постигаш”, заяви Мартинес пред “Гадзета дело спорт”.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти