Човек от Евертън предупредил Моуриньо за "голямото бебе" Лукаку

Човек от Евертън предупредил Моуриньо за "голямото бебе" Лукаку

Жозе Моуриньо е бил предупреден относно “голямото бебе” Ромелу Лукаку от бившия скаут на Лестър и Челси Стив Уолш, съобщава сайтът “Атлетик”.

Белгийският таран премина в Манчестър Юнайтед за около 75 милиона паунда през лятото на 2017-а именно по настояване на Моуриньо, но е получил изрични предупреждения за характера на играча от Уолш, който по това време работи именно при “карамелите”. Португалският наставник и скаутът се познават от общата им работа в Челси при първия престой на бившия наставник на Интер в Лондон

“Когато Жозе привлече Лукаку от Евертън, помня, че го предупредих - бъди внимателен с него, защото е едно голямо бебе. Той обаче ми отговори, че може да се справи. Според мен обаче това не стана и той не бе в правилната психическа настройка, която му е необходима.

Това е случая и с Пол Погба. Това не са типа играчи, които харесвам. Те мислят повече за себе си, отколкото за отбора. Не можеш да ги докоснеш и това, че са добри футболисти не значи, че ще направиш добър отбор с тях”, заявява Уолш, който загуби работата си през май 2018-а, когато си тръгна от Евертън заедно със спортния директор Марсел Брандс.

Лукаку пък записа 42 гола в 96 мача за Манчестър Юнайтед за две години, след което през това лято Оле Гунар Солскяер реши да се раздели с него и той премина в Интер срещу 73 милиона паунда.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти