Президентът на Серия "А" подаде оставка

Президентът на Серия "А" подаде оставка

Президентът на Серия "А" Гаетано Мичике обяви, че се оттегля от поста, който заемаше от 19 март 2018 година насам. Решението му идва в следствие на започнатото от Италианската футболна федерация разследване във връзка с избирането му на тази позиция.

"С това изявление искам да ви уведомя за незабавната ми оставка като президент на Серия "А". Слуховете в днешните броеве на вестниците, свързани с потенциалния изход на разследването около назначаването ми преди 20 месеца, са неприемливи и ме подтикнаха да взема това решение. През последните месеци работих по трансформирането на италианския футбол, прибавяйки към състезателните и спортните ценности тези, свързани с бизнеса и икономиката. Това е жизнено важно и подготвително за пристигането на нови и големи компании като спонсори, както и за правдоподобност във финансовите пазари. Това беше и трансформация, която имаше важната цел да доближава семействата и феновете до футболния и като цяло спортния свят. Благодаря на всички, които работиха с мен, както и на журналистите, които следяха моето ръководене с професионализъм", се казва в изявлението на Мичике.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти