Инфарктен успех на Аталанта

Отборът на Аталанта записа инфарктна победа в северното дерби с Верона от 15-ия кръг в Серия "А". Тимът от Бергамо стигна до успеха с 3:2 след гол в 93-ата минута. Берат Джимсити се превърна в герой за бергамаските, след като отбеляза победното попадение и донесе пълен обрат. Преди това Луис Муриел бе направил 2:2 от дузпа в 64-ата минута, след като Самуел Ди Кармине (23, 58) два пъти даваше преднина на гостите. Страхотен гол на Руслан Малиновски (44) възстанови равенството на стадион "Атлети Д'Адзури" преди почивката.

Павел Давидович от Верона беше изгонен пет минути преди края, което помогна на "нерадзурите" да стигнат до осмия си успех през тази кампания, която изведе състава на Джан Пиеро Гасперини на пето място с 28 точки. Аталанта продължава да има най-резултатната атака в калчото с 37 попадения до този момент. Второто поредно поражение остави Верона на девето място с 18 точки.

При първото попадение на Ди Кармине играчите на Гасперени имаха претенции, че голът трябва да бъде отменен, тъй като на терена имаше две топки. Звездата Иличич се контузи и трябваше да бъде заменен в 28-ата минута от Малиновски, който с бомбен шут матира Марко Силвестри и отбеляза първото си попадение в шампионата.

Ди Кармине върна преднината на гостите в 58-ата минута, но шест по-късно Муриел с точно изпълнена дузпа изравни. Попадението е негово девето за сезона. Буквално в последните секунди Джимсити матира Верона.


СЪСТАВИТЕ
КЛАСИРАНЕ
ВСИЧКИ МАЧОВЕ НА АТАЛАНТА
ВСИЧКИ МАЧОВЕ НА ВЕРОНА

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти