Гледай на живо

Ще излезе ли Левски от кризата срещу Берое - отговорът от Николай Костов

Наполи забрави какво е победа, Анчелоти рискува уволнение

Отборът на Наполи продължава да буксува в Серия "А". Тимът на Карло Анчелоти записа седми пореден мач без победа в калчото. "Небесносините" стигнаха само до 1:1 в гостуването на Удинезе от 15-ия кръг на първенството. Кевин Лазаня даде аванс на "бианконерите" в 32-ата минута, а Пьотър Жиелински донесе точката в 69-ата минута.

Звездите на Карло Анчелоти вече девет поредни мача не знаят какво е победа, след като от 23 октомври насам имат две равенства в Шампионската лига, пет в Серия "А", както и две поражения в първенството. Поредната грешна стъпка на тима, който преди сезона се водеше за основен конкурент на Ювентус, може да коства мястото на Анчелоти, който не успява да извади състава си от кризата.

Наполи е на цели 17 точки зад лидера Интер, заемайки седмата позиция в първенството, с актив от 21 точки. Удинезе пък в четвърти пореден мач не победи, като с актив от 15 точки, остана на 14-о място.

Неаполитанците са на осем точки от четвъртата позиция, която дава право за участие в Шампионската лига. Именно последният двубой в от груповата фаза на турнира през седмицата срещу Генк може да бъде решаващ за бъдещето на треньора на тима. Бившият тим на Диего Марадона има нужда от една точка, за да си гарантира място на осминафиналите, но при нов провал в Неапол, специалистът със сигурност ще бъде уволнен от поста.

На "Дачия Арена" Карлето стартира без чист център нападател, но с четирима бързи и технични играчи - Дрис Мертенс, Лоренцо Инсиние, Хосе Кайехон и Ървинг Лозано.

През първата част нямаше много възможности, но при една от тях Лазаня даде аванс на фриуланите в 32-ата минута. След почивката гостите натиснаха и стигнаха до равенството, но така и не успяха да прекъснат негативната си серия. Забеляза се, че играчите на Анчелоти са доста изнервени от резултатите на тима, като Никола Максимович беше изгонен от пейката заради реплики към рефера.

Така Наполи остана без победа в калчото от 19 октомври, когато надви Верона. Неаполитанците от 2010 година не са имали толкова дълга серия без успех в Серия "А". Тогава с Валтер Мадзари начело тимът записа осем поредни мача без победа.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти