Гледай на живо

Контролна среща: България (U16) - Вестфалия (U16) 0:1

Пиоли: Виждаме светлината, но все още не сме излезли от тунела

Пиоли: Виждаме светлината, но все още не сме излезли от тунела

Наставникът на Милан Стефано Пиоли коментира утрешния домакински мач срещу Сасуоло, по време на който ще бъде отбелязана 120-годишнината на “росонерите”.

“Ние не сме клуб като другите и е особена чест да участваме в това събитие. Дано да го отбележим с представяне, достойно за клуба. Милан бяха на абсолютния връх на световния футбол, с манталитет на победители, добре организирани и конкурентоспособни. Те бяха база за сравнение за всички останали. Позицията ни в класирането все още не е тази, която бихме искали да бъде. Искаме да останем концентрирани срещу Сасуоло, които практикуват добър футбол. Когато се подготвяме за мачовете, никога не подценяваме противника. Стане ли дума за Сасуоло, това дори е невъзможно. Ще бъде от решаващо значение за нас да действаме правилно в защита, с което да предотвратим техните контраатаки.

Победите над Парма и Болоня? Знаехме от какво значение ще бъдат те. Все още не сме излезли от тунела, но виждаме светлината и трябва да продължаваме в тази посока. Един треньор трябва да знае как да извлича най-доброто от своите играчи, когато те са във форма, защото ситуацията може да се промени за седмица или две. Не разполагам с точно определени стартови 11, а с 24-ма футболисти, които трябва да използвам в точния момент. Ако играем като отбор, индивидуалният талант също ще се развие”, заяви Пиоли на пресконференцията си преди мача.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти