Наполи продължи да буксува и в дебюта на Гатузо (видео)

Отборът на Наполи записа осми пореден мач без победа в Калчото при дебюта на Дженаро Гатузо начело на тима. Тази вечер “партенопеите” загубиха с 1:2 домакинството си на Парма в двубой от 16-ия кръг на Серия “А”. Двубоят започна с 30 минути по-късно от предвиденото по програма заради опасения около сигурността на стадиона.

Неаполитанците отправиха цели 33 удара по посока на противниковата врата, но въпреки това отново не успяха да се поздравят с крайния успех. Още в 4-ата минута “пармалатите” откриха резултата в своя полза, след като Деян Кулушевски се възползва от груба грешка на Калиду Кулибали и отбеляза гол номер 500 за Парма в Серия "А". Оказа се, че сенегалският защитник се е контузил при попадението и така той веднага беше принудително заменен. В добавеното време на първата част главният рефер свири дузпа за Наполи след фаул на Ернани срещу Пьотър Жиелински, но след преглеждане чрез ВАР промени решението си и отсъди пряк свободен удар на границата на наказателното поле.

Натискът на домакините най-после беше възнаграден в 64-ата минута, когато Аркадиуш Милик изравни с глава, засичайки центриране на появилия се на терена секунди по-рано Дрис Мертенс. Въпреки това, гостите бяха тези, които стигнаха до победата в добавеното време на мача, когато Жервиньо завърши с гол тяхна контраатака.

По този начин Парма задмина днешния си съперник в класирането и вече е 7-и с актив от 24 точки, докато Наполи се свлече на осмата позиция с 21 пункта.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички