В трети пореден мач Тотнъм не успя да вкара, но все пак измъкна точка от Уотфорд (видео)

В трети пореден мач Тотнъм не успя да вкара, но все пак измъкна точка от Уотфорд (видео)
Уотфорд записа седми пореден мач във всички турнири без загуба, след като направи 0:0 с Тотнъм на "Викъридж Роуд". Възроденият тим на Найджъл Пиърсън обаче трябва да съжалява, че не взе трите точки, след като през второто полувреме създаде по-чистите възможности, а Трой Дийни пропусна и дузпа 20 минути преди края. Това е четвърти пореден мач за Тотнъм без победа в Премиър лийг и трети, в който отборът не успява да отбележи гол. В добавеното време лондончани можеха все пак да стигнат до победата, но 10.4 милиметра не им достигнаха това да се случи.
"Стършелите" излязоха в същия състав, който в последния кръг победи Борнемут с 3:0. Новото попълнение Игнасио Пусето остана на скамейката за началото, но все пак записа дебют, заменяйки Сар в 89-ата минута. Жозе Моуриньо бе направил три промени в сравнение с двубоя с Ливърпул. Ян Вертонген, Ерик Ламела и Джовани Ло Селсо започнаха. Кристиан Ериксен бе сред резервите, въпреки че вчера мениджърът на "шпорите" уверяваше, че той ще играе, независимо от всички информации, че датчанинът е пред трансфер в Интер. Новото попълнение Жедсон Фернандеш също остана на пейката за началото, като той се появи за своя дебют десетина минути преди края на мача.

Тотнъм имаше известно предимство преди почивката, но като цяло Уотфорд стоеше уверено на терена и се защитаваше доста добре. Лондончани създадоха най-чистата си възможност в 38-ата минута, когато Лукас Моура бе изведен очи в очи с Бен Фостър, но стражът на домакините излезе победител в този двубой. Малко след това Сон опита много труден изстрел от въздуха след дълго подаване на Алдервейрелд, но топката премина високо над вратата. В 41-вата минута Трой Дийни бе оставен сам около точката за изпълнение на дузпа и стреля с глава, но ударът му бе слаб и Гасанига улови без проблеми.
В самото начало на втората част Уотфорд пропусна чудесна възможност. Исмаила Сар проби много добре по десния фланг, след което намери Дукуре в наказателното поле. Французинът си поведе топката напред, след което стреля от няколко метра, но не успя да намери вратата и ударът му премина встрани. Малко след това Сар направи същото от идентична позиция, след като Дийни свали с глава. Това бе втора голова възможност, която домакините пропуснаха.
В 53-тата минута и Тотнъм организира опасна контраатака. Деле Али засече с глава центриране на Сон, но не успя да натисне топката, която премина над напречната греда.
В 69-ата минута Уотфорд получи дузпа, след като Вертонген парира с ръка шут на Деулофеу. Трой Дийни изпълни, но ниският му удар не бе достатъчно добър и Гасанига изби.
Моуриньо включи в игра Ериксен и Жедсон Фернандеш, но и това не промени нищо.
В добавеното време новото попълнение на Уотфорд Пусето изчисти от голлинията удар на Ламела. Топката бе с по-голямата част от обема си зад голлинията, но не и с пълния си обем, за да бъде зачетено попадението.

Уотфорд вече е на 16-о място, с две точки над зоната на изпадащите. Тотнъм е седми.
СТАТИСТИКА ТУК!
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти