Мане: Не знаех, че ще ни дадат медали при титла, очаквам статуя на Клоп пред “Анфийлд”

Мане: Не знаех, че ще ни дадат медали при титла, очаквам статуя на Клоп пред “Анфийлд”

Звездата на Ливърпул Садио Мане разкри, че не е предполагал, че на шампионите във Висшата лига им се полагат златни медали. Той също така коментира дали мениджърът Юрген Клоп в бъдеще ще получи своя статуя пред клубния стадион, като говори и за еуфорията в родния му Сенегал.

“Вчера чух, че ако спечелим първенството, ще получим медали. Не знаех за това, но мен не ме интересуват медалите. Дали ни е лесно да доминираме през този сезон? Ох, иска ми се да беше така. Знаем, че Висшата лига е най-добрият шампионат в света и че във всеки мач трябва да даваш 100% от себе си, ако искаш да победиш. Това е, което винаги опитваме. Мисля, че ни се получава много добре, но трябва да продължим с усърдната работа, за да получим исканото от нас. Още от самото начало целта ни беше да спечелим първенството. Сторим ли го, това ще е чудесно за клуба и феновете.

Дали ще бъде издигната статуя на Клоп пред “Анфийлд”? Сигурен съм, че ще има такава, защото той е чудесен мениджър и се справя много добре за клуба и играчите. Той има свой специфичен подход и дава на футболистите по-голяма отговорност на терена, което е наистина важно. Междувременно, той е много приятелски настроен към играчите си, което е една от силните му страни.

Сенегал? Допреди две години там преобладаваха феновете на Манчестър Юнайтед, Барселона и Реал Мадрид, но сега е пълно с такива на Ливърпул. Когато ние играем, все едно е пуснат националният химн, така че ако станем шампиони, това ще бъде нещо огромно. Дали там ме третират като бог? Да, определено се опитват така да бъде. Хората просто са горди и щастливи да ме видят как постигам успехи на такова ниво”, сподели Мане пред BBC.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти