Дунав срещу Локо (Пд) в директен дуел за 4-ото място

Дунав срещу Локо (Пд) в директен дуел за 4-ото място

Отборът на Дунав гостува днес на Локомотив (Пловдив) с амбицията да запише първа победа над този съперник през сезона. Досега драконите направиха две ремита -0:0 и 1:1, и загубиха в Русе с 2:3 при завръщането си на Градския стадион. "От първата шестица не сме побеждавали само тях и Левски. Надявам се, че това ще се промени. Локо (Пловдив) има качествени футболисти и добър треньор в лицето на Войнов, който ще гледам да го излъжем", коментира пред вестник "Тема:Спорт" наставникът на Дунав Веселин Великов.

Дунав - Локомотив (Пловдив) Двубоят се явява директна битка за четвъртото място, като двата тима са с по 49 точки два кръга до края. То обаче след спечелването на купата от Ботев (Пловдив) се оказа, че няма да даде право на участие на бараж със седмия. И двата клуба обаче таят надежда, че някой от тимовете пред тях може да не получи лиценз за евротурнирите.

"Драми и трагедии няма да правим, ако не играем в Европа. Ние играем за нас си, за премии. За града и за публиката. Ако победим Локомотив, в последните мачове ще се решава всичко за четвъртото място", добави Великов. На 31 май (сряда) драконите приемат от 20:00 часа ЦСКА-София, а по същото време черно-белите ще гостуват на Лудогорец. Великов няма да може да разчита на трайно контузените - Вратаря Мартин Луков и левия бек Атанас Атанасов. Той обаче ще трябва да прекроява отбраната, тъй като другият ляв краен бранител Христофор Хубчев е наказан.

Наставникът коментира и лятната селекция. Стартът й бе даден с привличането на фланговия футболист от ду-бъла на Лудогорец Преслав Петров. Той е бивш юношески национал. "Разбрали сме се и с още едно момче от Първа лига, но нека да свърши сезонът и тогава ще го обявим. Не искам да му правим на него проблеми. Продължаваме да търсим и вратар, защото разполагаме само със Станислав Антонов", добави старши треньорът на русенци.

Локомотив (Пловдив) хвърля най-доброто срещу Дунав в битката за четвъртото място в Първа лига. Черно-белите не губят надежда, че могат да играят в ебротурнирите и ще продължат да преследват целта си до последно. Голмайсторът на домакините Мартин Камбуров, който се оплакваше от травма през седмицата, ще стисне зъби и ще поведе атаката на своя тим.

Дунав - Локомотив (Пловдив) 

В предни позиции ще му партнира Веселин Марчев. В халфовата линия старши треньорът Воин Вйнов ще заложи отново на Ванчо Траянов, Парвизджон Умарбаев, Дани Кики и Димо Бакалов. В отбрана ще се разчита на Пламен Крумов, Димитър Везалов, Кирил Котев и Иван Горанов, а на вратата застава Илко Пиргов. Димитър Велковски и Павел Виданов, които се върнаха в тима след изтърпените наказания, остават резерви.

"Вървим във възходяща линия и се надявам, че ще запишем още три точки в актива си. Момчетата ще подходят сериозно до самия край, убеден съм", каза наставникът на черно-белите. Билетите за мача, които са с цени 12, 7 и 5 лева, ще се продават само днес, в деня на срещата.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти