Локо (Пд) развали празника на Марто Камбуров и превзе Стара Загора (видео)

Локо (Пд) развали празника на Марто Камбуров и превзе Стара Загора (видео)

Отборът на Локомотив (Пловдив) победи с 2:1 Берое при гостуването си в Стара Загора, записвайки втори пореден успех в Първа лига. За шампиона на България от 2004 година се разписаха Димо Бакалов и Дино Мартинович, а Педро Еуженио реализира попадението за заралии. Така "смърфовете" развалиха празника на своята легенда Мартин Камбуров, който водеше атаката на Берое. Днес голаджията празнува своя 37-и рожден ден, но той няма да запомни двубоя срещу своя любим тим с нещо положително.

Първото полувреме предложи сравнително добър футбол за родните стандарти, а зрителите видяха два гола. Още в третата минута рожденикът Камбуров дебнеше пред вратата на своя любим тим, но пасът не достигна до реализатора. В 15-ата минута пловдивчани имаха претенции за дузпа, след като топката се отби в ръката на бранител на Берое в наказателното поле. Реферът Никола Попов обаче даде знак играта да продължи.

В следващите секунди Веселин Марчев пробва мерника си, но изстрелът му се оказа слаб и не затрудни вратаря на "зелените" Душан Перниш. Словакът трябваше да се хвърля в краката на Димо Бакалов в 21-ата минута, когато опитният играч на Локомотив изскочи сам срещу него. След това топката попадна у Марчев, който обаче не намери мрежата.

Последва "реплика" на Камбуров, който потърси мишената отдясно, но защитник на домакините блокира шута и се стигна до корнер. В 23-ата минута левият бек на "смърфовете" Муса Мухамед центрира опасно отляво и Бакалов с глава откри резултата - 1:0 за гостите от Пловдив. Дойде време за кратко лутане по терена, за да дойде 38-ата минута. При идентична ситуация Антон Карачанаков намери Педро Еуженио при вратарското поле на Локо и нисичкият португалец изравни.

Втората част започна много слабо, като клишето "игра в центъра" властваше на полето до 62-ата минута. Тогава Мартин Райнов можеше да накаже Илко Пиргов отблизо, но последният показа добър рефлекс и спаси. В 71-ата минута Дино Мартинович отново изведе Локо напред в резултата. Халфът от Словения тъкмо се бе появил в игра, когато Пауло Серджо го намери с извеждащ пас зад отбраната на заралии. В същото време Перниш се бе оказал в "небрано лозе", което позволи на Мартинович да го подмине без проблеми и на празна врата да направи 2:1 за "смърфовете". Последва бурна радост и събличане на голмайстора, което пък позволи на главния съдия да му каже жълт картон с усмивка на лице.

В края отборът на Александър Томаш създаде няколко опасни мелета пред вратата на Пиргов, но те не доведоха до резултат. Така победата отпътува за Пловдив, а "черно-белите" се наредиха в първата шестица на Първа лига.

БЕРОЕ - ЛОКОМОТИВ (ПЛОВДИВ) 1:2

0:1
Бакалов (23)
1:1
Еуженио (38)
1:2 Мартинович  (71)

СТАТИСТИКА


МИНУТА ПО МИНУТА

КЛАСИРАНЕ

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти