Черно море е големият победител, чака Левски или Берое във финална битка за Европа (видео+галерия)

Черно море е големият победител, чака Левски или Берое във финална битка за Европа  (видео+галерия)
Черно море е големият победител от отборите във втората осмица. Днес моряците завършиха 2:2 като гост на Локомотив (Пловдив) в среща реванш от финалния плейоф за 7-о място в Първа лига и с общ резултат 4:3 елиминираха своя противник.

Така моряците са първият финалист в баража, който ще определи последния български участник в Лига Европа за следващия сезон, а техният съперник ще бъде излъчен утре и той ще е Левски или Берое.
Локомотив Пд - Черно море

Първата интересна ситуация в днешния мач на "Лаута" дойде в 4-ата минута, когато Филип Михалевич стреля с глава след центриране от корнер, но Благой Макенджиев направи изключително спасяване. Малко по-късно отново Михалевич имаше шанс да вкара първия гол в сблъсъка, но кълбото мина на сантиметри от целта.

Локомотив Пд - Черно море

Все пак логичното се случи в 12-ата минута, когато Мустафа проби отляво и центира в наказателното поле към Филип Михалевич, който от третия път успя да се разпише в мрежата на "моряците". След попадението варненци изнесоха играта в половината на домакините, но в 42-ата минута бяха шокирани за втори път. Елитон проби отляво и върна отлично към Михалевич, който шутира от 11-12 метра и след не много добра намеса на Макенджиев смърфовете поведоха с 2:0.

В началото на второто полувреме играта се успокои откъм положения и първото по-сериозно дойде чак в 63-ата минута. Тогава Зехиров шутира много опасно от границата на наказателното поле, но в аут. Пет минути по-късно отново Черно море бе близо до гол, но късметът пак не бе на страната на гостите. Георги Илиев и Ндонгала комбинираха добре в наказателното поле на домакините, последва разбъркване и шут от 6-7 метра на Марек Кузма, който рикошира в крак на бранител и не влезе в мрежата на домакините.
Локомотив Пд - Черно море
Логичното се случи минута по-късно, когато варненци върнаха едно попадение. Ндонгала шутира от границата на наказателното поле. Тапката срещна десния страничен стълб, след което се върна към терена, удари се в тялото на вратаря Милина и притичалият Марек Кузма вкара за 2:1.

В следващите минути двата тима имаха по една добра ситуация, но първо Райков стреля слабо от фаул, а малко по-късно доста по-добър шут на Георги Илиев профуча покрай лявата греда на домакинската врата.

Локомотив Пд - Черно море@@@
Така се стигна до драматичните моменти в 3-минутното продължение на мача, когато и двата отбора можеха да елиминират своя съперник. Първо Ндонгала преодоля Велковски, след което копна добре топката над Милина, но Езе изчисти на голлинията. Локо отговори подобаващо минута след изтичане на продължението. Симеон Райков стреля от фаул, Макенджиев закачи топката, тя се удари в напречната греда и се върна в полето.

Така редовното време завърши 2:1 в полза на Локомотив и двата тима трябваше да играят продължения.

През първото Черно море имаше осезаемо превъзходство и в 103-ата минута футболистите на Илиан Илиев вкараха така важния за тях втори гол. Георги Божилов центрира отляво към включилия се в атака Даниел Димов и бранителят вкара с глава за 2:2. Попадението прекърши домакините, които вече се нуждаеха от цели два гола, а и силите им бяха на изчерпване. Това се оказа решаващо, тъй като през второто продължение те така и не затрудниха с някакъв натиск защитата на варненци.

Локомотив Пд - Черно море@@@

Така Черно море заслужи правото да излезе в един двубой срещу Левски или Берое и след него ще стане ясно кой ще е последният български участник в Лига Европа. Въпросният мач ще се играе или на "Герена", или в Стара Загора в зависимост от това кой ще завърши на трето място в Първата шестица.
Първа професионална лига, плейоф за 7 място, реванш:

ЛОКОМОТИВ (ПЛОВДИВ) - ЧЕРНО МОРЕ 2:2 (в първия мач 1:2)

1:0

Михалевич 12


2:0

Михалевич 42


2:1

Марек Кузма 68


2:2

Даниел Димов 103

ЛОКО:

22. Милина, 15. Везалов, 6. Езе, 3. Мустафа, 19. Велковски, 34. Банович, 12. Михалевич, 91. Буна, 10. Марчев, 39. Умарбаев, 61. Елитон

Ч. МОРЕ:

88. Макенджиев, 5. Станчев, 27. Даниел Димов, 23. Хасани, 41. Кононго, 16. Витанов, 21. Илиев, 38. Ндонгала, 90. Минчев, 10. Василев, 18. Зехиров

Стадион:

"Локомотив", Пловдив

Съдия:

Никола Попов


МИНУТА ПО МИНУТА
СТАТИСТИКА ОТ МАЧА
ВСИЧКИ МАЧОВЕ НА ЛОКОМОТИВ
ВСИЧКИ МАЧОВЕ НА ЧЕРНО МОРЕ

Снимки: Марин Маринов, Sportal.bg

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти