14 задържани след дербито Локо Пд - Ботев

Полицията в Пловдив е задържала 14 души за противообществени прояви във връзка с вчерашното дерби между футболните отбори на Локомотив и Ботев, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР в града. На 12 от тях са съставени актове по Закона за опазване на обществения ред, е седем са били задържани за срок до 24 часа.

В резултат на създадената организация от полицията за охрана на обществения ред в Пловдив, не са регистрирани инциденти по време на футболния мач. Преди началото на срещата 19-годишен младеж е задържан за срок до 24 часа и му е съставен акт, след като хвърлил стъклена бутилка срещу полицейски служители на кръстовището на бул. "Санкт Петербург" и ул. "Лев Толстой".

При обиск от него било иззето пакетче с наркотично вещество. В края на мача, за нарушение на обществения ред по време на самата среща, са задържани 13 зрители на възраст между 16 и 29 години. На единадесет от тях са съставени актове за използване на маски и хвърляне на пиротехнически средства.

Около 23,00 часа, след бързата намеса на служители от сектор "Специализирани полицейски сили", е предотвратено възникването на сбиване между привърженици на двата отбора в квартал "Христо Смирненски". На място била установена самоличността на общо над 130 участници, които са предупредени по силата на Закона на МВР да не нарушават обществения ред.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти