Дунав е фаворит срещу резервите на Локо (Пд)

Дунав е фаворит срещу резервите на Локо (Пд)

Дунав посреща Локомотив (Пловдив) от 17:30 часа в мач от група “Б” на втората осмица в шампионата. Срещата не крие особена интрига предвид класирането, в което “смърфовете” и Славия имат огромна преднина пред русенци и Септември (София). Старши треньорът на Локо Бруно Акрапович очаквано реши да даде почивка на почти всички основни футболисти след първия полуфинал за Купата на България и включи в групата цели 7 юноши.

“Не подценяваме съперника, но у момчетата се натрупа умора”, обясни Акрапович. Неговият тим още няма победа в плейофите, но въпреки това е начело в групата с 37 точки. Дунав пък е последен с 25 точки.


Домакините са в серия от 4 мача без загуба и определено играят все по-добре. В предишния кръг те вкараха 5 гола на Славия и сега ще се опитат да продължат възходящото си представяне с успех срещу експерименталния състав на Локо (Пд). Старши треньорът Людмил Киров ще заложи на Исмаил Иса на върха на атаката, а най-близо до него ще играе Божидар Васев. Светослав Ковачев и Драгош Фирцулеску също ще имат важна роля в офанзивните действия на “драконите”.

Акрапович също ще се спре на системата 3-5-2, но изпълнителите ще са много по-различни от обикновено. В предни позиции ще си партнират Ален Ожболд и Никола Марич, а на двата фланга ще започнат бразилците Уирис Густаво и Елитон.

Локомотив загуби последните си две гостувания в Русе за първенство с по 0:1. “Черно-белите” обаче елиминираха Дунав от турнира за националната купа през есента.

Съдия на срещата днес ще е Георги Давидов.

ППЛ - 30-и кръг:

ДУНАВ - ЛОКОМОТИВ (ПЛОВДИВ)

Вероятни състави:

ДУНАВ (3-5-2):

Макенджиев; Патев, М. Ковачев, Мунин; Инкоом, С. Ковачев, Д. Димов, Фирцулеску, Исаевски; Б. Васев, И. Иса

Старши треньор: Л. Киров

ЛОКО ПД (3-5-2):

И. Пиргов; А. Георгиев, Масоеро, Томашевич; Юсеин, Карагарен, Умарбаев, Елитон, Уирис; Марич, Ожболд

Старши треньор: Б. Акрапович

СЪДИЯ:

Георги Давидов

СТАДИОН:

“Градски”, Русе

НАЧАЛО:

17:30 часа

МИНУТА ПО МИНУТА
ГЛЕДАЙТЕ ТУК
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички