Драма с дузпи прати "син" кошмар за съперник на Локо (Пд)

Драма с дузпи прати "син" кошмар за съперник на Локо (Пд)

Носителят на Купата на България Локомотив (Пловдив) последен от родните отбори научи съперника си във втория квалификационен кръг на Лига Европа. Това е Спартак (Търнава), който елиминира след изпълнение на дузпи Радник (Биелина).

Словаците бяха загубили с 0:2 в Босна и Херцеговина, но в реванша пред около 4200 зрители на стадион "Антон Малатински" заличиха пасива си, с което пратиха мача в продължения. Точни в редовното време за домакините бяха Алекс Собчак в 10-ата минута и Кристиан Михалек в 87-ата.

В началото на второто продължение румънският защитник Богдан Митреа получи червен картон и остави тима от Търнава в намален състав, но словаците се добраха до дузпите. При тях  Захуменски и Ловат от домакините пропуснаха, но същото сториха и Мотика, Плавшич и Попара от Радник.

Преди няколко години Спартак (Търнава) отстрани именно след дузпи Левски в Лига Европа, а сред героите на словаците беше Роман Прохазка, който по-късно облече синия екип и се превърна в любимец на феновете.

Локо (Пд) ще приеме "червено-черните" на 25 юли, а реваншът е на 1 август в Словакия.

Още не е ясно дали УЕФА ще разреши на "смърфовете" да посрещнат първия си съперник в Лига Европа на клубния стадион в парк „Лаута”.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти