Ранен гол прекърши амбициите на Локомотив (Пловдив) за обрат в Страсбург (видео)

Европейската приказка за Локомотив (Пловдив) приключи във Франция. "Смърфовете" загубиха гостуването си на Страсбруг с 0:1 и с общ резултат от двете срещи 0:2 напуснаха надпреварата в третия квалификационен кръг. Ранен гол на Кевин Зохи (8) прекърши амбициите на пловдивчани да победят "елзацси" на "Стад дьо ла Мейно". Локомотив имаше своите шансове да отбележи в гол във вратата на Селс, като най-сериозен бе пропускът на Стивън Езе с глава в 62-ата минута. Защитникът не успя да прати топката във вратата от няколко метра след центриране на Бирсент Карагарен от фаул. Срещата-реванш пък бе изгледана от президента на Локомотив Христо Крушарски, Георги Иванов-Гонзо, Христо Колев-Бащата, Чавдар Цветков и Атанас Узунов.
Голямата изненада в състава на "смърфовете" бе присъствието на Стивън Езе, който пристигна в хотела на тима само три часа преди заминаването на отбора с автобус до "Стад дьо ла Мейно". На трибуните имаше близо 20 000 души, от които 130 българи.
Мачът започна с домакински натиск, в който футболистите на Страсбург успяха да достигнат на два пъти до вратата на Мартин Луков, но без да отправят точен изстрел към нея. Този натиск все пак бе материализиран в 8-ата минута, в която домакините поведоха в резултата. Точен за французите бе Кевин Зохи, но голяма заслуга за гола има Димитри Линард, който влезе в наказателното поле и подаде на своя свободен съотборник. Зохи насочи топката по земя в обратния ъгъл на Луков, който не успя да отрази удара. В 21-ата минута Умарбаев открадна топка в центъра на терена и подаде към свободния Анте Аралица. Хърватинът спечели няколко метра с дрибъл, след което стреля към вратата, но твърде неточно. В 30-ата минута дойде и най-добрата възможност за "смъфовете" до момента в мача. Петър Витанов подаде добра топка с външен фалц към Бирсент Карагарен. Ударът на крилото от границата на наказателното поле обаче бе много слаб и лесен за спасяване от вратаря Селс.

Отново Зохи можеше да накаже грешка в защитата на "смъфовете" в 36-ата минута. Стивън Езе не успя да изчисти една наглед лесна топката в краката му, като тя попадна в голмайстора за французите. Той обаче бе с гръб към вратата на Луков и не се ориентира по най-добрия начин, като шутът му излезе в аут.

В 52-ата минута удар на Корнет не намери очертанията на вратата. Две минути по-късно и Зохи стреля неточно в аут. В 55-ата минута можеше да се стигне до автогол на Момчил Цветанов. Крилото не успя да се ориентира добре при едно центриране и върна топката с глава към Мартин Луков, който трябваше да плонжира, за да избие в ъглов удар. От последвалия корнер Мохаед Симакан засече с глава, но над напречната греда.

В 61-ата минута Кевин Зохи преодоля твърде лесно Дейвид Малембана в наказателното поле. Крилото стигна до аутлинията, след което извади към непокрития Нуно Да Коста, който стреля от движение, но доста неточно. В 62-ата минута Стивън Езе направи сериозен пропуск, като не успя да засече топката с глава от добра позиция за гол. Първо Бирсент Карагарен си спечели фаул в близост до наказателното поле. Потърпевшият се нагърби с изпълнението на фаула и предостави много добро центриране на втора греда, където Езе, останал непокрит, не успя да засече във вратата, стреляйки в аут. В 78-ата минута Самакан стреля в аут с глава от няколко метра. В последната минута на редовното време Локомотив организира бърза атака. Капитанът Димитър Илиев намери непокрит ветерана Георги Илиев. Халфът стреля силно, но ударът му бе отразен от Селс. Топката отново попадна в Георги Илиев, който с едно докосване подаде към втора греда, а там Олен Ожболт отбеляза. Попадението обаче бе отменено заради засада на словенския нападател.
СТРАСБУРГ - ЛОКОМОТИВ (ПЛОВДИВ) 1:0 (1:0 в първия мач)
1:0 Зохи (8)

Стартови състави:

Страсбург:

1. Селс, 2. Симакан, 3. Ндоур, 5. Коне, 10. Корнет, 11. Линард, 13. Митрович, 18. Сисоко, 20. Зохи, 23. Кароле, 29. Да Коста

Локомотив (Пловдив):

71. Луков, 5. Малемба, 6. Езе, 20. Петрович, 34. Витанов, 10. Умарбаев, 9. Карагарен, 14. Илиев, 7. Цветанов, 12. Ожболт, 77. Аралица

Съдия: Джон Бийтън
Стадион: "Стад дьо ла Мейно"

Начало:

21:30 часа

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти