Димитър Илиев след 5:0 в Търново: Това е най-малкото, с което се отърваха

Димитър Илиев след 5:0 в Търново: Това е най-малкото, с което се отърваха

Капитанът на Локомотив (Пловдив) Димитър Илиев беше изключително щастлив от успеха с 5:0 на "Ивайло" срещу Етър. Победата залепи "смърфовете" на второто място до Левски, който гостува утре на лидера Лудогорец. Пловдивчанинът, който вкара два гола за успеха, има вече осем гола през този сезон в първенство.

"Смятам, че без да преувеличавам играхме почти без грешка. От защита до нападение на дадохме шанс и надиграхме тотално Етър. Второто полувреме се забавлявахме на терена и можеше да вкараме повече голове. Да ги победиш с 5:0 във Велико Търново е нещо страхотно. Малко отбори могат да победят Етър с такъв резултат. Гледах статистиката им преди мача, като от 11-12 мача имаха само една загуба на своя стадион. Не искам да казвам големи неща, но това 5:0 е най-малкото, с което се отърваха, тъй като пропуснахме още 3-4 100% чисти положения. Резултатите ни говорят сами. Вкарваме с лекота напред, допускаме по-малко отзад, а ситуацията в съблекалнята е отлична. Новите се вписаха в колектива. Излизаме и побеждаваме по инерция. Жалко, че идва паузата, тъй като сме набрали страхотна инерция в този момент. Гладни сме за още успехи. Както каза Момчил Цветанов: Апетитът идва с яденето.

Не е нужно да се изхвърляме в този момент. Един отбор трябва да показва постоянство и класа през целия сезон. Минало е една трета от сезона. Зимата ще говорим за конкретни цели, ако сме близо до върха, но резултатите ни задължават да гоним най-доброто", сподели Илиев, който коментира и липсата на повиквателна от Красимир Балъков за мачовете на националния отбор на България.

"Нямам мнение затова. Явно има играчи, които се представят по-добре от мен на тази позиция, които селекционерът е извикал. Нямам право на думата. Вкарвам, играя добре и нещата в Локомотив вървят. Дано един ден получа повиквателна, но не ми е самоцел. И след всеки лагер да ме питате това нещо, няма да си променя мнението", допълни играчът.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти