Спорна дузпа за Славия спря серията на "смърфовете" (снимки+видео)

Отборите на Славия и Локомотив (Пловдив) завършиха наравно 1:1 в доста интересен сблъсък от 15-ия кръг на efbet Лига. И двата гола в мача паднаха след точно изпълнение на дузпа. Първо Димитър Илиев (74) откри с обичайното си хладнокръвно изпълнение на наказателен удар. Галин Иванов (81) възстанови равенството отново от дузпа, като при положението останаха съмнения дали Йосип Томашевич играе неправомерно срещу Славчо Шоколаров. В края на първото полувреме удар на Ален Ожболт срещна лявата греда. Така Славия сложи край на серията за Локомотив, който се намираше в страхотна серия от шест поредни победи. В момента "смърфовете" временно са на второ място в класирането, като водят с точка на Левски.

Никога досега в своята история Локомотив не е печелил в седем поредни мача и днес "белите" успяха да спрат техния устрем.

Славия - Локомотив (Пловдив)@@@

Славия също се намира в добър период. Столичани записаха 4 победи в последните си 4 мача и също се придвижиха нагоре в таблицата до 5-ото място. Днес те се представиха добре в сериозния тест и успяха да измъкнат точката от Локомотив, който не изигра най-добрия си мач.

Славия - Локомотив (Пловдив)@@@
През първия полусезон двата тима направиха доста ингригуващ сблъсък на “Лаута”. Тогава домакините изтръгнаха победата с 3:2. Всъщност обаче статистиката клони силно в полза на Славия. В досегашните 127 мача между тези отбори в елита, софиянци са записали 59 победи, 36 равенства и 32 загуби.
Славия - Локомотив (Пловдив)@@@

Локо все още може да се похвали с най-резултатното нападение от началото на сезона. Пловдивчани са вкарали 35 гола и водят по този показател. Днес те отново разчитаха именно на страхотната си мощ в предни позиции, но не успяха да си тръгнат с трите точки от това гостуване в столицата.Славия - Локомотив (Пловдив)@@@Мачът започна доста равностойно и играта се развиваше основно в средата на терена. Първият точен удар дойде в 13-ата минута. Славчо Шоколаров опита да затрудни Мартин Луков, но вратарят улови без проблеми. Четири минути по-късно Диниш Алмейда се извиси в наказателното поле на Славия след центриране от ъглов удар, но ударът му премина покрай вратата. В 20-ата минута Ален Ожболт стреля към вратата на "белите", но Георги Георгиев плонжира и улови.Славия - Локомотив (Пловдив)@@@В 35-ата минута словенският нападател опита нов интересен удар. Този път Ожболт стреля от далечна дистанция с левия си крак, като топката прелетя над напречната греда. Най-опасното положения пред една от двете врати бе в 41-ата минута. Бирсент Карагарен пусна остро подаване по земя в наказателното поле, а Ален Ожболт шутира.

Стражът на Славия Георги Георгиев плонжира и закачи с пръсти топката, която се отби в лявата греда. След това защитата на "белите" изчисти и предотврати опасността. Това бе и последното голово положение за първата част, която завърши при нулево равенство.Славия - Локомотив (Пловдив)@@@В 52-ата минута Карагарен получи възможността да стреля към вратата на Георгиев. Топката се отби в крак на защитник и излезе в ъглов удар. В 65-ата минута Димитър Илиев подаде технично към Карагарен, който шутира, но отново ударът му бе избит в корнер. В 74-ата минута Локомотив (Пловдив) поведе след точно изпълнение на дузпа от капитана Димитър Илиев.Славия - Локомотив (Пловдив)@@@“Смърфовете” получиха правото да изпълнят 11-метров наказателен удар за нарушение на Венцислав Бенгюзов срещу Петър Витанов в наказателното поле. Влезлият в игра минути преди ситуацията Бенгюзов препъна Витанов, а главният съдия не се поколеба да отсъди дузпа, която Димитър Илиев отбеляза с обичайното си хладнокръвие. Футболистите на Славия можеха набързо да заличат пасива си. Галин Иванов подаде към свободния Радослав Кирилов, който заложи на силата, а не на точността и стреля високо над вратата. В 82-ата минута и отборът на Славия получи дузпа за нарушение на Йосип Томашевич срещу Славчо Шоколаров. Останаха съмнения дали бранителят извършва фаул срещу халфа на “белите”, който падна в наказателното поле и спечели 11-метров наказателен удар за тима си. Зад топката застана Галин Иванов, който прави Мартин Луков в обрания ъгъл. В 90-ата минута Анте Аралица, влязъл от пейката, засече с глава добро центриране от дясното крило, но не успя да насочи удара си във вратата.


efbet Лига, 15 кръг: 

СЛАВИЯ - ЛОКОМОТИВ (ПЛОВДИВ) 1:1

0:1 Д. Илиев (74 д)

1:1 Г. Иванов (82)

Стартови състави: 

СЛАВИЯ: Георги Георгиев, Петър Патев, Емил Виячки, Милен Гамаков, Христо Попадийн, Георги Йомов, Славчо Шоколаров, Янис Карабельов, Радослав Кирилов, Галин Иванов, Цветелин Чунчуков;

ЛОКОМОТИВ: Мартин Луков, Дейвид Малембана, Динис Алмейда, Стивън Езе, Йосип Томашевич, Парвиз Умарбаев, Петър Витанов, Бирсент Карагарен, Георги Илиев, Димитър Илиев, Ален Ожболт;

Стадион: “Славия”, София

Съдия: Ивйло Стоянов

Начало: 15:00 часа

МИНУТА ПО МИНУТА

СТАТИСТИКА ОТ МАЧА

ГЛЕДАЙТЕ ТУК!

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти