Локо (Пд) загря за Лудогорец със седем гола във вратата на Струмска слава (видео)

Локо (Пд) загря за Лудогорец със седем гола във вратата на Струмска слава (видео)

Локомотив (Пловдив) прегази втородивизионния Струмска слава със 7:0 в контролна среща, играна на "Лаута". "Черно-белите" бяха пълни господари на терена и пропуснаха да направят резултата още по-изразителен, но пък загряха за шампионатния мач с шампиона Лудогорец. Ален Ожболт изведе "черно-белите" напред с гол в 18-ата минута. Отново словенецът бе точен в 23-ата минута. В 31-ата Анте Аралица се разписа, а в 61-ата Идакво вкара дебютния си гол с "черно-бялата" фланелка. В 66-ата минута и Момчил Цветанов попадна в списъка с голмайсторите. В 80-ата минута Бирсент Карагарен завърши добра триходова атака. Три минути по-късно Един Бахтич засече добро подаване на Мустафа Абдулахи. В спаринга не взеха участие националите Димитър Илиев и Парвизджон Умарбаев.

Още двама от чуждестранните футболисти на Локомотив (Пловдив) пропуснаха днешната проверка със Струмска слава. Това са защитниците Стивън Езе и Диниш Алмейда. Нигериецът и португалецът са с контузии от последния двубой на “смърфовете” срещу Ботев (Враца) у дома. Те тренират на облекчен режим и от треньорския щаб на “черно-белите” не искаха да рискуват излишно здравето им. Президентът на Локомотив Христо Крушарски и спортният директор Георги Иванов изгледаха контролата на живо. В нея участие взе и дошлият на проби нигерийски футболист Ече Идакво, който освен че се разписа, изигра много силен мач в защита.

В 4-ата минута Ален Ожболт стреля покрай вратата. След това Анте Аралица напредна добре и пусна пас в коридор към Ожболт, но вратарят Драгомир Петков излезе и пресече подаването. В 18-ата минута Локомотив излезе напред в резултата с гол на Ален Ожболт. Словенският нападател бе изведен по блестящ начин от ветерана Георги Илиев и с безпощаден удар откри резултата.

В 23-ата минута Ален Ожболт наказа груба грешка в защита на Симеон Петров и на няколко метра сам срещу вратаря не сбърка за 2:0. В 31-ата минута Анте Аралица направи резултата класически. Нападателят, който не се намира в най-добрата си форма, излезе зад гърба на защитата на Струмска слава и падайки насочи топката в обратния ъгъл на вратата.

В началото на второто полувреме Бруно Акрапович направи доста промени в състава си, като в игра се появиха Бирсент Карагарен, Момчил Цветанов, Йосип Томашевич и Един Бахтич. На вратата пък Илко Пиргов замени Мартин Луков. В 54-ата минута Момчил Цветанов опита интересен удар с левия крак към далечния ъгъл, но топката премина на сантиметри от гредата. В 60-ата минута стражът на Струмска слава се отчете с добро спасяване при удар на Бирсент Карагарен и последвал рикошет в крак на защитник. От корнера обаче Локомотив успя да отбележи четвърти гол. Карагарен продължи топката с глава към втора греда, а там каращият проби Идакво вкара в опразнената врата.

В 66-ата минута страхотна атака на Локомотив бе завършена с гол от Момчил Цветанов. Един Бахтич подаде към свободния вдясно Карагарен, а той пуска успореден пас към Момчил Цветанов в наказателното поле. Последният просто подложи крак и вкара за 5:0. Миг по-късно наставникът Бруно Акрапович реагира бурно при съдийско отсъждане и дори влезе на терена да потърси сметка от главния съдия, но бе изваден от футболистите на "смърфовете". В 72-ата минута Николай Николаев постави топката на главата на Карагарен, но последният стреля в ръцете на вратаря. В 80-ата минута Чико Цветанов проби в наказателното поле, извади топката към Един Бахтич, а той вместо да стреля, подаде към свободния Бирсент Карагарен, който направи резултата 6:0 със силен удар от близка дистанция. Само три минути по-късно "смърфовете" повториха упражнението, но този път Мустафа Абдулахи подаде към Един Бахтич, а той отбеляза с шут под гредата.

ЛОКОМОТИВ - СТРУМСКА СЛАВА 7:0
1:0 Ожболт (18)
2:0 Ожболт (23)
3:0 Аралица (31)
4:0 Идакво (61)
5:0 Цветанов (66)
6:0 Карагарен (80)
7:0 Бахтич (83)

ЛОКОМОТИВ:

Мартин Луков, Дейвид Малембана, Лукас Масоеро, Ече Идакво, Николай Николаев, Петър Витанов, Мустафа Абдулахи, Уирис Оливейра, Георги Илиев, Ален Ожболт, Анте Аралица;

СТРУМСКА:

Драгомир Петков, Илиян Попов, Симеон Петров, Мартин Костов, Димитър Петков, Димитър Буров, Антон Тунгаров, Любомир Танев, Мирослав Николов, Хуан Калдерон, Октай Юсеин

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти