Борисов каза защо Лудогорец върви нагоре, а Левски не постига резултати

Борисов каза защо Лудогорец върви нагоре, а Левски не постига резултати

Премиерът на България Бойко Борисов коментира футболни въпроси, свързани с Ботев (Пловдив), Локомотив (Пловдив), Лудогорец и Левски. Борисов обяви, че ще помогне на пловдивските грандове, даде за пример разградчани за това как трябва да се развива един клуб и допълни, че за сините не е добре да сменят всеки сезон собственици и играчи.

"А за реакциите - сигурен съм, че ще има хейт, но дано е по-малък. Аз лично смятам, че Пловдив има по-голяма нужда от нов мост над Марица и Околовръстно шосе, защото градът се разраства и се задъхва. Но съм такъв - когато съм обещал нещо, го правя. Не мога да се отмятам като другите и затова хората ми вярват. Знам, че ще има реакции и от другите клубове.  Наскоро се срещнах с президента на Локомотив Пд Христо Крушарски. Там също ще помогнем", каза Борисов относно бъдещия строеж на "Колежа".

"Лошото е, че футболът не се управлява ефективно и клубовете не могат да се издържат. Макар че Лудогорец показа как когато собственикът лично държи нещата под контрол и се интересува за какво се харчат парите му, клубът върви нагоре и се самоиздържа. Точно обратното е в Левски - през две-три години сменят собствениците, всеки сезон въртят по два отбора и пак не вървят. Футболът може да се издържа сам, но се иска работа. Преди години като младеж идвах в Пловдив за гостуванията на Левски и помня пълните стадиони. Входовете оставаха отворени до средата на първото полувреме, за да могат да влязат всички. Нямаше и едно свободно място. Ако се прави продукт, ако хората се върнат по стадионите, клубовете ще печелят", допълни премиерът.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти