Локомотив Пловдив и Левски се изправят в битка за второто място

Локомотив Пловдив и Левски се изправят в битка за второто място
Локомотив Пловдив и Левски се изправят днес от 14,15 часа в дербито на 20-ия кръг на efbet Лига, който ще определи кой от двата отбора ще зимува на втората позиция във временното класиране. В момента Левски е втори с 42 точки, а пловдивчани са трети с 40, като не може да бъдат изместени тройката, тъй като четвъртият във временното класиране ЦСКА-София вече приключи участието си в есенния дял с актив от 39 точки.
Левски не е убедителен като гост, но днес трябва да подобри представянето си, ако иска да държи къса дистанцията с лидера Лудогорец и да остане в битката за титлата. Пловдивчани също ще искат да завършат годината с победа, което обещава един непредвидим сблъсък. Двубоят ще е последен за ветерана Георги Илиев, който слага край на кариерата си, а мачът на “Лаута” ще е под №461 в елита в кариерата му, което е рекорд в родния футбол.
Bwin предоставя специално предложение за дербито между Локомотив (Пловдив) и Левски
Bwin предоставя специално предложение за дербито между Локомотив (Пловдив) и Левски
Треньорът на Локо Бруно Акрапович няма проблеми със състава. Възстановен е нападателят Ален Ожболт, който ще си партнира отпред с капитана Димитър Илиев. Зад тях ще играе Георги Илиев, а Анте Аралица ще започне от пейката. В отбрана ще действа триото Езе, Малембана и Алмейда.
В Левски също ще разчитат на най-доброто. Треньорът Хубчев има дилема за защитата. Бекове ще са Миланов и Горанов, а в центъра сигурен е Ейолфсон, който ще си партнира най-вероятно с Каргас вместо Рейш. Халфове ще са Райнов и Тиам, а по крилата ще връхлитат Станислав Иванов и Паулиньо. Атаката ще води Найджъл Робърта, а зад него ще действа Дени Алар.
Феновете на Локо ще подгреят за дербито с протест пред общината срещу плановете да бъде изграден стадион “Христо Ботев” с държавни пари. Те настояват същото да се направи и за стадиона на Локо, за да не се разделя градът на две. Президентът на пловдивчани Христо Крушарски изрази сериозен оптимизъм за изхода на двубоя, който ще пропусне поради неотложни ангажименти.
Вероятни състави:

Локомотив Пловдив: Луков, Малембана, Езе, Алмейда, Карагарен, Умарбаев, Петрович, Томашевич, Г. Илиев, Д. Илиев, Ожболт

Левски: Миятович, Горанов, Ейолфсон, Каргас, Миланов, Тиам, Райнов, Паулиньо, Алар, Ст. Иванов, Робърта.

МИНУТА ПО МИНУТА
ГЛЕДАЙТЕ ТУК
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти