Изумително! Холанд разтресе Бундеслигата в дебюта си (видео)

Сензацията Ерлинг Холанд направи запомнящ се дебют за Борусия (Дортмунд), вкарвайки три гола като резерва, с което допринесе за успеха с 5:3 като гост на Аугсбург в среща от първия кръг на втория полусезон в Бундеслигата. Вестфалци губеха с 1:3 до 59-ата минута, но с влизането си 19-годишният норвежец взе нещата в свои ръце. Той намали на 2:3 само 183 секунди след стъпването си на терена, а след това добави още две попадения.
Юлиан Брант и Джейдън Санчо реализираха другите голове за Борусия. Флориан Нийдерлехнер беше №1 за Аугсбург този следобед с два гола, а веднъж точен беше и Марко Рихтер.

С тази победа Дортмунд застигна Байерн (Мюнхен), който е трети с мач по-малко.

Холанд беше взет тази зима от Ред Бул (Залцбург) срещу 20 млн. евро и днес не попадна сред стартовите 11, тъй като имаше само едно полувреме игра за германците в контрола. Люсиен Фавър заложи на 3-4-3 с Марко Ройс, Джейдън Санчо и Торган Азар в атака.

Проблемът на тима обаче се оказа защитата, която се пропукваше почти винаги. Освен това капитанът Ройс изпусна поне две 100-процентови възможности.

Борусия беше по-опасният тим и на няколко пъти се размина с гола. Така дойде 34-ата минута, когато Азар сгреши едно подаване, след което Рубен Варгас намери Нийдерлехнер за 1:0 в полза на баварците.

Секунди след началото на второто полувреме Рихтер наказа разсеяния Ян Зомер и Дортмунд вече губеше с 0:2.



В 49-ата Брант върна едното попадение, но в 55-ата нова скоростна акция на играчите в бяло завърши с нов гол на Нийдерлехнер - 3:1.

Минута по-късно Холанд се появи на терена, а Борусия промени схемата си на игра. Три минути бяха необходими на скандинавеца да забие дебютния си гол с мощен удар с левия крак.

След още две Санчо беше точен за 3:3, като имаше възможност да подаде на Холанд на празна врата, но избра сам да завърши.

Обратът стана факт в 70-ата минута, когато Холанд се разписа след пас на Азар. Ситуацията беше разглеждана от ВАР, който коригира първоначалното решение на съдиите да отсъдят засада.

В 79-ата Холанд оформи хеттрика си, като този път излезе сам срещу вратаря и не му даде шанс - 5:3 за Борусия.



Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички