Фенклубът на Сити с остра реакция срещу Гуардиола

Фенклубът на Сити с остра реакция срещу Гуардиола
Ман Сити се разходи срещу Фулъм (видео)
Ман Сити се разходи срещу Фулъм (видео)

Мениджърът на Манчестър Сити Джосеп Гуардиола събуди недоволство сред феновете на собствения му клуб. През уикенда той изрази разочарованието си от факта, че според него прекалено малко привърженици са подкрепили тима на стадиона при домакинството на Фулъм за Купата на Англия - 39 223 зрители при капацитет от 55 000.

Генералният секретар на официалния фенклуб на “гражданите” Кевин Паркър обърна внимание на Пеп, че изказването му не е било уместно.
“Не стига, че се чувстваме несправедливо критикувани от другите отбори, а сега трябва и нашият мениджър да ни напада - заяви Паркър, цитиран от Daily Mail. - Разочарован съм и не разбирам какво искаше Гуардиола да постигне. Той само помага на критиците ни, които твърдят, че стадионът ни е празен. Това наистина ме дразни.”

Представителят на агитката обясни, че финансовото бреме, с което всеки запалянко се сблъсква, е ключов фактор в такива случаи. “Предполагам, че Пеп не е наясно какви трудности имаме откъм намирането на пари. Гуардиола трябва да приеме факта, че ние сме обикновени хора от работната класа, които харчат доста от средствата си за футбол. И да спре да ни критикува. Този мач срещу Фулъм беше от 13:00 часа и за мнозина беше трудно да стигнат до стадиона по това време. Освен това той беше излъчван пряко по ВВС. Отделно феновете си бяха купили билети както за реванша срещу Манчестър Юнайтед за Купата на Лигата, така и за сблъсъка с Реал Мадрид в Шампионската лига. И да - билетите за срещата с Фулъм не бяха скъпи, но пак означаваха допълнителни средства, защото не са част от сезонните пропуски. Обичам Пеп и смятам, че идването му в Сити е най-хубавото нещо, което се е случвало на клуба от футболна гледна точка. Но такива думи само ще отдръпнат запалянковците, които и без това работят здраво, за да могат да си плащат билетите”, добави Паркър.

Въпросният мач срещу Фулъм беше третият най-посетен на Острова през уикенда.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти