Байерн си реши мача за 12 минути (видео)

Байерн (Мюнхен) се завърна към победите и отново е начело в Бундеслигата. Шампионите нямаха никакъв проблем при визитата си на Кьолн в двубой от 22-ия кръг и се наложиха с 4:1. Всичко беше решено в рамките на първите 12 минути, за които баварците нанизаха три гола чрез Роберт Левандовски (3’), Кингсли Коман (5’) и Серж Гнабри (12’). Последният се разписа още веднъж през втората част, а Марк Ут единствено намали. По този начин съставът на Ханзи Флик си върна точката аванс пред РБ (Лайпциг).

В идните четири кръга Байерн го очаква сравнително лесна програма - мачове срещу Падерборн 07, Хофенхайм, Аугсбург и Унион (Берлин), което е добре дошло за тима, защото през идния месец му предстоят сблъсъци с Челси на 1/8-финалите в Шампионската лига.



До днес Кьолн имаше четири победи в последните си пет срещи за първенство. Два гола на тима не бяха зачетени заради засади при 0:3, а към края на два пъти футболисти на отбора пропуснаха сами срещу Мануел Нойер.
Титуляр за мюнхенци беше Кингсли Коман, а Филипе Коутиньо отново беше сред резервите. Серж Гнабри и Томас Мюлер също помагаха на Роберт Левандовски в атака. Жером Боатенг пак беше предпочетен пред Люка Ернандес в стартовите 11, но на почивката двамата се смениха.

Шампионите не се бавиха и още в 5-ата минута вече водеха с 2:0. В 3-ата се разписа Левандовски, а след това попадение добави и Коман. И при двата гола асистенциите дойдоха от Томас Мюлер.

Мощният старт на гостите свали духа на играчите на Кьолн и в 12-ата те допуснаха още един гол. Тогава Гнабри насочи топката в долния ляв ъгъл на вратата на Тимо Хорн.
Скоро след това Гнабри на два пъти пропусна да добави четвърто попадение пред погледите на смаяните фенове на стадиона. В 29-ата германския национал дори уцели гредата.
Междувременно Боатенг получи жълт картон - негов пети, и ще бъде наказан за следващия двубой срещу Падерборн 07.
В последните секунди на първото полувреме Мюлер шутира малко над гредата.

Още в първата атака след подновяването на играта Кьолн стигна до попадение чрез Джон Кордоба, но ВАР се намеси и маркира засада на Скири, заради което в крайна сметка голът не беше признат.

В 55-ата Кордоба пак реализира, но този път засадата му беше толкова видна, че не се наложи употребата на видеотехнологията.

Моментният подем в играта на "козлите" обаче скоро беше париран от мюнхенци. Срещата отдавна се доиграваше, но нищо не можеше да спре Гнабри в 66-ата. Тогава той вкара втория си гол след нов прецизен изстрел с десния крак.
В 71-вата Кьолн най-накрая стигна до редовно попадение, реализирано от Ут на празна врата. Малко по-късно Мануел Нойер спаси в ситуация сам срещу Кордоба. Минута преди изтичатеното на редовното време капитанът на Байерн спря и Антони Модест, който също беше едно на едно с него.
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички