Гледай на живо

Контролна среща: България (U16) - Вестфалия (U16) 2:1

Официално: Ман Сити привлече Бернардо Силва

Официално: Ман Сити привлече Бернардо Силва

Португалският национал Бернардо Силва вече е футболист на Манчестър Сити. Преди броени минути официалният сайт на “гражданите” обяви привличането на 22-годишния халф, който стана шампион на Франция с Монако. Продължителността на договора и трансферната сума не бяха оповестени, но се предполага, че клубът от “Етихад Стейдиъм” ще плати на монегаските около 68 млн. евро.

Бернардо Силва ще носи екипа с номер 20, а контрактът му със Сити влиза в сила от 1 юли.

Португалецът струваше на Монако 15 млн. евро, когато беше купен от Бенфика в началото на 2015 година. През настоящия сезон той записа 58 мача и вкара 11 гола във всички турнири.
“Чувствам се великолепно! Вече съм част от един от най-силните отбори в света. Ще мога да работя и с един от най-добрите, ако не и най-добрия мениджър. Когато получиш  възможност да играеш под ръководството на Гуардиола, не мислиш дълго. Той постигна много в Барселона и Байерн (Мюнхен), сигурен съм, че ще спечели титли и с Манчестър Сити. Нямам търпение да започне новият сезон и да помогна на тима да постигне целите си”, сподели европейският шампион в Манчестър Сити в първото си интервю като играч на “гражданите”.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти