Гледай на живо

Празненства във Велико Търново за 100-годишнината на Етър

Ди Мария отнесе ефективна присъда за укриване на данъци

Ди Мария отнесе ефективна присъда за укриване на данъци

Полузащитникът на Пари Сен Жермен Анхел ди Мария получи ефективна присъда от 1 година затвор, след като се призна за виновен по обвинение в укриване на данъци по време на престоя си в Испания. Аржентинският национал е ощетил испанската хазна с 1,29 милиона евро, докато е бил играч на Реал Мадрид в периода 2010-2014 година. На Ди Мария му бяха повдигнати две различни обвинения, като той се е признал за виновен и по двете и сега ще трябва да плати глоба от 2 милиона евро.

Въпреки наказанието, бившият играч на Бенфика и Манчестър Юнайтед едва ли ще лежи в затвора, тъй като испанското законодателство позволява неизълнение на подобен род присъди, ако те са под две години и подсъдимият е бил с чисто съдебно минало.

Делото срещу Ди Мария е поредното в Испания срещу известен футболист или треньор само в рамките на последните няколко месеца. Преди дни властите повдигнаха подобно обвинение срещу бившия мениджър на Реал Мадрид Жозе Моуриньо, а и срещу звездата на "кралския клуб" Кристиано Роналдо в момента се води такова. Преди това и най-добрият играч на Барселона - Лионел Меси, бе подведен под съдебна отговорност за укриване на данъци и му бе наложена присъда от 21 месеца зад решетките.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти