Бъдещето на Неймар предизвика гръм в испанската преса

Бъдещето на Неймар предизвика гръм в испанската преса

Новината на каталунския Sport, че Неймар не се чувства комфортно в Барселона претърпя развитие в следващите часове и мадридският Marca убедено написа, че от Пари Сен Жермен са готови да платят откупната клауза на бразилеца - 222 милиона евро. Печатните издания в Испания отговориха подобаващо и излязоха с гръмки заглавия на челните си страници.

Най-четеният вестник на Иберийския полуостров Marca поставя огромна снимка на Ней Джуниър на първата си страница. До неговото лице е изписана умопомрачителната сума от 222 милиона евро и цифрите по предложения договор - 30 милиона за всяка една от петте години. Другият популярен мадридски вестник AS също публикува голяма снимка на бразилеца с челно заглавие: “Неймар флиртува с ПСЖ”. Според изданието бащата на футболиста ще пътува до Париж тази седмица, за да разговаря с президента Ал-Келаифи. AS смята, че ако сделката се осъществи, това може да помогне на Барса да се сдобие с така желания Марко Верати.

От челната страница на Sport поглежда отново Неймар, а на фона зад него е изрисувана емблемата на ПСЖ. Според изданието от “Парк де Пренс” вече две години правят усилия да доведат Ней в Париж и смятат, че сега моментът е узрял. Малко по-надолу се появява и изказване от вчера на спортния директор на каталунците Роберт Фернандес: “Никой клуб няма да плати клаузата на Неймар”.


Единствено Mundo Deportivo отделя повече внимание на друга личност на предната си страница. Пресконференцията на Ернесто Валверде е с по-голямо значение за MD, а на по-малка част е поместено споменатото изказване на Фернандес, който е уверен, че няма да се стигне до трансфер.

В интернет изданието си каталунският Sport уверено пише, че ПСЖ знаят как да изкушат южноамериканеца. Той ще получи короната в състава и няма да е в сянката на Лионел Меси. Заплатата му ще е по-голяма, а в отбора има достатъчно бразилци, сред които да се чувства щастлив. Там са Тиаго Силва, Маркиньос, Тиаго Мота, Лукас Моура, а сега и големият му приятел Дани Алвеш.


Преди година Неймар, баща му и босът на ПСЖ се срещнали на личната яхта на шейха, но тогава самият футболист е настоял да остане на “Камп Ноу” и да подпише нов договор, за да се наслади за поне още един сезон на партньорството си с Меси и Луис Суарес. Въпросът е доколко нещата са се променили година по-късно и дали шейхът има как да убеди Неймар за смяна на клубната принадлежност.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички