Отивам в ПСЖ, потвърдил Неймар

Отивам в ПСЖ, потвърдил Неймар

Нападателят на Барселона Неймар действително е близо до трансфер в Пари Сен Жермен, въпреки съмненията, че чрез информациите за мега оферта френският клуб само се опитва да си върне на Барса заради интереса на каталунците към Марко Верати. Водещият бразилски спортен сайт GloboEsporte разкри, че Неймар вече е казал пред свои приятели, че ще премине в ПСЖ. Изданието обаче добавя, че на този етап шансовете сделката да се осъществи са 50:50.

Барселона не смята да води преговори с парижани, което означава, че те ще трябва да платят пълния размер на откупната клауза в договора на звездата - 222 млн. евро. Макар да са наясно, че намеренията на ПСЖ са съвсем сериозни, засега шефовете на “блаугранас” са категорични, че трансфер няма да има.

На решението на Неймар са повлияли няколко фактора. Първо, във Франция той ще печели двойно повече, отколкото в Испания. Второ, нападателят е разочарован, че Барса не привлече нито един измежду добрите му приятели Филипе Коутиньо и Паулиньо. Трето, бразилецът иска да излезе от сянката на Лионел Меси и да спечели “Златната топка”. Не на последно място, голяма роля за това да убеди Неймар да приеме офертата на ПСЖ е изиграл и Даниел Алвеш. Самият той наскоро подписа с френския гранд, а в отбора са и други бразилци - Тиаго Силва, Лукас Моура и Маркиньос.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички