ПСЖ надви Рома с дузпи в дебюта на Дани Алвеш (видео)

ПСЖ надви Рома с дузпи в дебюта на Дани Алвеш (видео)

Френският гранд Пари Сен Жермен победи Рома с дузпи в мач от турнира International Champions Cup, игран в Детройт. В редовното време двата тима завършиха 1:1, а ПСЖ спечели след изпълнение на наказателни удари. Дебют за парижани направи привлеченият преди броени дни Даниел Алвеш. Той започна в титулярния състав на Унай Емери, от който обаче отсъстваха доста от основните футболисти. От новите попълнения на Рома Еузебио Ди Франческо пусна от самото начало Ектор Морено и Лоренцо Пелегрини.

ПСЖ доминираше до почивката и закономерно поведе. Това стана в 36-ата минута, а по ирония на съдбата гола отбеляза бранителят Маркиньос, който бе привлечен именно от Рома. Попадението обаче можеше и да не бъде зачетено, защото останаха сериозни съмнения за засада, а защитниците на “вълците” спряха да играят.
Преди това пропуск за французите направи Хесе Родригес. Испанското крило можеше да се разпише и в края на полувремето след великолепен рейд на Хавиер Пасторе, но стреля в ръцете на Алисон.

През второто полувреме Рома заигра по-добре. Италианците не получиха дузпа след шпагат на Дани Алвеш в краката на Диего Пероти, но в 61-ата минута “джалоросите” изравниха. Това стори младокът Умар Садик, който овладя топката на ъгъла на наказателното поле и я провря между краката на Алфонс Ареола.
Появилият се като резерва Даниеле Де Роси можеше да вкара втори гол за Рома, но Ареола изби в корнер. “Джалоросите” още веднъж имаха претенции за дузпа, но и този път не получиха такава. В последните минути на редовното време Блес Матюиди два пъти се озова на чисти позиции, но стреля неточно.

При дузпите единственият пропуск направи Жерсон от Рома, а победният удар за ПСЖ нанесе Маркиньос.

РОМА - ПСЖ 1:1, 3:5 след дузпи
0:1 Маркиньос (36)
1:1 Садик (61)

МИНУТА ПО МИНУТА

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти