От Париж дали гаранции, че ще спазят финансовия феърплей

От Париж дали гаранции, че ще спазят финансовия феърплей

Мениджърите на Неймар начело с баща му са настояли за гаранции от страна на Пари Сен Жермен, че клубът ще може да плати клаузата от 222 млн. евро, без да наруши правилата на финансовия феърплей. Ръководството на клуба е потвърдило, че всичко е преценено и няма да има проблеми, информира BFM TV.

За да е спазен финансовия феърплей, даден клуб може да дава за нови играчи максимум до 5 млн. евро повече от сумата, която е получил за период от три години назад. Всичко се прави с цел клубът да няма големи задължения. Има обаче някои клаузи, които позволяват на клубове да заобикалят правилото, като си гарантират директна финансова “инжекция” чрез вкарването на пари от собственика, собствениците или друга страна. И тук сумите обаче не трябва да надвишават повече от 30 млн. над спечеленото от клуба за последните три години.

Осъзнавайки, че евентуални неточности в сметките могат да доведат до наказание - включващо дори изваждане от евротурнирите, от лагера на Неймар са държали за гаранции, че всичко ще бъде изрядно. “Това не е лесна задача за ПСЖ и ето защо се планира продажбата на някои футболисти като Хатем Бен Арфа и Гжегож Криховяк, за да бъдат осигурени някакви приходи”, уточнява L’Equipe.

Логично обаче идва и въпросът как тогава парижани са се съгласили на условието на играча на Барса още сега да закупят още една голяма звезда - в случая Филипе Коутиньо, за което пише Le Parisien. За него Ливърпул иска поне 100 млн. евро.

Преди пет дни босът на Барса Джосеп Мария Бартомеу се опита да успокои феновете, че никой не може да активира клаузата на Неймар, без да наруши въпросния финансов феърплей.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти