ПСЖ се подигра жестоко със Селтик и подобри рекорд в ШЛ (видео + галерия)

ПСЖ се подигра жестоко със Селтик и подобри рекорд в ШЛ (видео + галерия)

Претендентът за спечелване на Шампионската лига Пари Сен Жермен продължава мощния си поход към мечтания трофей, след като постигна пета победа в груповата фаза на най-престижната надпревара в европейския клубен футбол.

Парижани разгромиха шотландския Селтик със 7:1 на "Парк де Пренс" в двубой от група В и събраха пълен актив от 15 точки.

В другия мач от групата Байерн надви като гост Андерлехт с 2:1 и има 12 точки. Битката за първото място в групата ще е между тези два отбора в директния сблъсък на "Алианц Арена" в последния кръг, като за целта баварците трябва да победят с повече от три гола разлика, което е малко вероятно с оглед показаното до този момент от отбора на Унай Емери.
Пари Сен Жермен - Селтик@@@
Резултатът на “Парк де Пренс” беше изненадващо открит от гостуващия тим още в първата минута, когато се разписа Муса Дембеле. Парижани обаче бързо върнаха гола. В 9-ата минута Адриен Рабио пресече едно подаване в собствената половина на ПСЖ, напредна мощно и намери Неймар отляво на вратата, а бразилецът промуши топката под плонжа на вратаря на шотландците. Френският тим продължи да търси бързо пълен обрат, след като допусна да бъде изненадан с ранен гол. Килиан Мбапе опита труден удар от въздуха в наказателното поле, но топката мина над вратата. Шотландците обаче също опитваха да играят равностойно, а Дембеле отново пробва късмета си. В 22-ата минута обратът стана факт.

Рабио подаде на Неймар пред наказаталното поле, бразилецът комбинира с Верати и след получилото се отлично двойно подаване вкара за 2:1. В 28-ата минута и Единсон Кавани се разписа, а в ролята на асистент влезе Неймар. Дани Алвеш центрира в наказателното поле, Неймар и Мбапе едва не се сблъскаха, но с топката все пак успя да играе бразилецът, който без да има добра видимост я насочи пред вратата, където дебнещия голов хищник Кавани я прати в мрежата на “детелините”.
Пари Сен Жермен - Селтик@@@
В 35-ата минута френският тим вкара и четвърти гол.  Неймар центрира в наказателното поле, Кавани я свали технично към Маркиньос, който подаде към свободния Мбапе отдясно и с плътен удар в горния ъгъл тийнейджърът направи 4:1. Минути по-късно Мбапе беше близо до втори гол, след като стреля без подготовка, но вратарят на Селтик се справи с опасността. Все пак парижани не спряха да търсят нов гол и го постигнаха четвърт час преди края.

Килиан Мбапе нахлу в наказателното поле и аутлинията върна назд към Верати, който прокара топката между краката на защитник на Селтик. Само четири минути по-късно Кавани вкара и втория си гол в мача, след като засече от въздуха подаване на Курзава отляво. Унижението за “детелините” стана пълно в 80-ата минута, когато и защитникът Дани Алвеш записа името си сред голмайсторите сред удар по диагонала от границата на наказателното поле. Това беше последният гол в мача, започнал прекрасно за Селтик, но завършил трагично.

Парижани отбелязаха до този момент 24 попадения в груповата фаза, което е с три гола повече от рекорда на Борусия Дортмунд от миналия сезон.
Пари Сен Жермен - Селтик@@@

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти