Това нападение е истински ураган! ПСЖ помете съперник с осем гола (видео)

Това нападение е истински ураган! ПСЖ помете съперник с осем гола (видео)

Отборът на Пари Сен Жермен показа страхотен футбол за пореден път през този сезон в Лига 1. Парижани разбиха с 8:0 Дижон в мач от 21-ия кръг на френското първенство. Играчите на Унай Емери се забавляваха по време на целия двубой и можеха да стигат и до още по-разгромен успех.

Наставникът на тима реши да започне с Анхел ди Мария вместо Килиан Мбапе в атомното нападание на отбора и аржентинецът се възползва от шанса си, отбелязвайки първите две попадение и подавайки за третото на Единсон Кавани. Уругваецът пък се разписа за 156-и път с фланелката на ПСЖ, с което се изравни със Златан Ибрахимович като голмайстор номер едно в историята на клуба. Рекордната покупка в световния футбол Неймар пък отбеляза четири гола. В крайна сметка в срещата се разписа и Мбапе, който се появи като резерва през втората част.

Резултатът бе открит от домакините още в четвъртата минута. Тогава Ди Мария сътвори шедьовър и с параболичен удар с левия крак прониза Баптист Рейне. Десетина минути по-късно отново аржентинецът бе точен. Той довкара на празна врата един пас на Неймар след многоходова комбинация, при която бразилецът излезе сам срещу стража на гостите. Съвсем скоро резултатът набъбна на 3:0. Ди Мария центрира към Кавани и уругваецът с глава отбеляза трети гол. В самия край на полувремето Неймар също се разписа сред голмайсторите. Най-скъпият играч в историята вкара от фал.

През втората част головият спектакъл не стихна. В 56-ата нова многоходова комбинация изведе Неймар на чиста позиция и за бразилеца не бе никакъв проблем да се разпише отново. В 73-ата отново Ней бе точен - този път с удар от средна дистанция, след като първо премина като на парад през четирима съперникови футболисти. Съвсем скоро и младата надежда на ПСЖ Мбапе видя името си на таблото. Младокът проби по лявото крило и успя да прониже вратата. Последното попадение падна от дузпа в 81-ата минута. Феновете приканиха Кавани да изпълни нарушението, за да задмине Ибра като номер едно в историята, но Неймар взе топката и реализира. Уругваецът не се разсърди и отиде да поздрави съотборника си.

Така попътният вятър за ПСЖ в посока титлата на Франция не утихва. Парижани са убедителен лидер в класирането с актив от 56 точки, което е на 11 от втория Лион. Дижон от своя страна е в средата на таблицата с 25.

ПСЖ - ДИЖОН 8:0
1:0

Ди Мария (4)

2:0

Ди Мария (15)

3:0

Кавани (21)

4:0

Неймар (45)

5:0

Неймар (56)

6:0

Неймар (73)

7:0

Мбапе (76)

8:0

Неймар (81-д)

ПСЖ:

Ареола, Берчиче, Кимпембе, Тиаго Силва, Моние, Верати, Ло Селсо, Дракслер, Ди Мария, Неймар, Кавани

ДИЖОН:

Рейне, Росие, Варо, Ямбере, Шафик, Мари, Квон, Саид, Абеид, Шека, Жано

СТАТИСТИКА
КЛАСИРАНЕ
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти