ПСЖ, Ман Сити и Милан са похарчили най-много през лятото

ПСЖ, Ман Сити и Милан са похарчили най-много през лятото

Френският Пари Сен Жермен, английският Манчестър Сити и италианският Милан са трите клуба, похарчили най-много пари за трансфери през миналото лято. Това показва доклад на УЕФА, публикуван днес. Всички отбори в Европа са похарчили общо 5,6 милиарда евро, което е нов рекорд. 80% от тях са били платени от клубовете от водещите пет първенства - Премиър лийг, Примера дивисион, Серия "А", Бундеслигата и Лига 1.

Клубът, който е похарчил най-много е френският Пари Сен Жермен, който е пръснал 418 милиона евро за нови играчи. Втората позиция в тази класация е за английския Манчестър Сити с 249 милиона за трансфери, а трети е италианският Милан с неговите 235 милиона евро за нови.

Най-много пари са пръснали отборите от Англия - 1,7 милиарда евро, докато тези от Италия са похарчили 867 милиона.

Отборът, който е спечелил най-много от трансфери миналото лято е френският шампион Монако. Монегаските са отчели чиста печалба от 256 милиона евро, въпреки че клубът похарчи 102 милиона евро на нови играчи.

От УЕФА са разгледали и над 2000 трансфера в периода 2014-2017 година, за да проверят какви са приходите на футболните агенти. Средно те са прибирали по 12,6% от трансферните суми. По-интересното обаче е, че агентите са получавали по-голям процент от по-малките трансфери, като в някои случаи той е достигал и до 20% при трансфери под 1 милион евро.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички