Лион взе дербито в Марсилия след изключителна драма (видео)

Лион взе дербито в Марсилия след изключителна драма (видео)

Лион победи с 3:2 Олимпик Марсилия в последния двубой от 30-ия кръг на Лига 1 и се върна в битката за място на подиума и съответно участие в квалификациите за Шампионската лига. Мачът на "Стад Велодром" оправда високите очаквания и се превърна в истинска драма, завършила накрая със сблъсъци на терена между футболистите на двата тима след последния съдийски сигнал.

С успеха Лион събра 57 точки и върви четвърти, докато Олимпик Марсилия е трети с 59. Недостижим на върха е ПСЖ с 83, а втори върви Монако с 66.

Двубоят започна с натиск на домакините, но в средата на първото полувреме гостите бяха близо до откриване на резултата, когато Венсан Траоре се озова в удобна позиция и стреля, но Стив Манданда спаси.

В 31-ата минута обаче марсилци откриха чрез Роландо, който се възползва от асистенция с глава на Адил Рами. Френският национал успя да развали доброто впечатление от играта си с автогол в 42-ата, довел отново до равенство в резултата. В края на полувремето на терена прехвърчаха искри, след като Лукас Окампос и Рафаел се сблъскаха след едно наглед невинно единоборство, но до по-сериозна разправия не се стигна.

Обратът стана факт в 52-ата минута, когато Хусем Ауар с техничен удар от границата на наказателното поле направи Манданда безпомощен с удар в ъгъла. Малко по-късно Траоре можеше да реши мача, но с феноменална изява Манданда изби удара с глава на футболиста на Лион.

Резултатът се запази до 84-ата минута, когато Костас Митроглу донесе точката за Олимпик Марсилия изравни, след като се озова на правилното място в правилния момент. Той успя да прати топката в мрежата с глава като се възползва от рикоширала от крак на бранител на Лион топка. Радостта на "Велодром" обаче беше кратка, след като в добавеното време Мемфис Депай с глава донесе победата за гостите.

МИНУТА ПО МИНУТА
КЛАСИРАНЕ
СТАТИСТИКА
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти