Гледай на живо

"Синя звездна класация", ОСК "Левски" награждава най-добрите си спортисти

Буфон: Мбапе заслужава Златната топка

Буфон: Мбапе заслужава Златната топка

Вратарят Джанлуиджи Буфон смята, че съотборникът му в Пари Сен Жермен Килиан Мбапе, който е сред главните претенденти за Златната топка, заслужава да спечели приза още тази година.

“Предвид качествата му, какво показва на терена и колко решаващ беше по време на Мондиала, той заслужава Златната топка. Не мога да кажа обратното. В Италия той е сравняван с Роберто Баджо, Алесандро Дел Пиеро и Франческо Тоти. Разполага с изключителен талант и технически умения, които рядко съм виждал. Феноменален е. И ако продължава да иска да е най-добрият и запази нормалното си поведение, той може да остане такъв за много дълго време”, заяви Буфон пред френското предаване Tout le Sport. 

Междувременно, по време на церемония в Италия по повод световната титла от 2006 г. стражът разкри интересно предложение, което съотборникът му в ПСЖ Дани Алвеш му е отправил. “Преди няколко дни си взимах душ след тренировка, а Дани Алвеш ме гледаше. Той ми каза: “Джиджи, бих искал да ти дам моите три Шампионски лиги в замяна на твоята световна титла. ШЛ е страхотна, но Мондиалът ми дава усещането, че съм постигнал нещо за моята родина. Ти се бориш толкова много да спечелиш ШЛ. Аз имам три трофея оттам, но бих взел твоята световна титла вместо тях””, разказа бившият италиански национал думите на бразилеца.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички