Евра: Играх 4 месеца с пилешко в обувката си

Отказалият се преди дни от професионалния футбол Патрис Евра разказа интересна история от престоя си в Монако, когато се наложило да играе 4 месеца с пилешко в обувката си заради травма.

”Хората говорят за финала в Шампионската лига през 2004 г., но най-лудият ми период в Монако дойде след мач за младежите на Франция. Съперников играч ми настъпи крака и го нарани лошо. В болницата казах на наставника на Монако - Дидие Дешан: “Прекалено болезнено е. Не мога да играя. Дори не мога да ходя!” Отборът обаче се нуждаеше от мен, така че лекарите опитаха всичко възможно, за да премахнат болката. Нищо не проработи.

Тогава някой от клубните служители предложи: “Защо просто не пробваш със старата школа?” Всички го попитаха: “Какво имаш предвид?”, а той отвърна “Просто му вкарайте пилешко в обувката”. Звучеше налудничаво, но ме познавате - аз съм широко скроен. Така че отидох при местния месар. Той ме попита какво искам, а аз му казах: “Парче пилешко, но да е мъничко”, а той се изненада: “Мъничко ли? Как така?” Обясних му: “Ще го сложа в обувката си”, а той просто се изсмя.

Прибрах се с пилешкото. Поръчах си нови обувки: едната в размер 42.5, а другата - 44-и. Подадох топката. О, почувствах се ОК. Болезнено, но ОК. Така че, в крайна сметка, играх с пилешко в обувката си в продължение на 4 месеца. Не тренирах с него - майка ми никога не би ми простила, че хабя храна. Но преди всеки мач посещавах месаря. “Добро утро, Патрис. Обичайното, нали?”, посрещаше ме той”, написа Евра в дълъг материал за The Players Tribune.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти