Психологическата атака на Байерн срещу световния шампион успя

Психологическата атака на Байерн срещу световния шампион успя
Селекционерът на Франция Дидие Дешан призна, че не е използвал Люка Ернандес срещу Исландия заради голямата шумотевица, която се вдигна около футболиста.


В навечерието на европейската квалификация защитникът се оплакваше от контузия в коляното, която според лекарите на Байерн (Мюнхен) не му позволява да играе и съответно той не е трябвало да отива на лагер с “петлите”. Световните шампиони обаче не само че извикаха играча, а и обявиха, че той е в състояние да бъде използван. Това доведе до бурно недоволство от страна на германците, които според “Екип” са изпратили официално писмо до Френската футболна федерация, с копие до УЕФА, в което изразяват притесненията си за здравето на състезателя.

“Анализирах всичко казано по темата и реших да не разчитам на Люка - призна Дешан. - Прецених така, защото не мисля, че след всичко това той беше в най-доброто си психологическо състояние. Люка Дин се справи добре на негово място и особено при спечелването на дуелите, което по принцип не му е силна страна.”

След два дни на Франция предстои нова квалификация - срещу Турция. Няма яснота дали Ернандес ще играе в нея.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти