Верати: Роден съм да играя футбол

Верати: Роден съм да играя футбол

Халфът на Пари Сен Жермен Марко Верати коментира стила си на игра. Италианският национал е убеден, че е роден, за да играе футбол, като междувременно признава, че би искал да вкарва повече голове.

“Предпочитам да получа гол, отколкото да изритам напред топката без ясната представа на кого искам да я подам. Просто мразя това, не мога да го направя. Трудно е за обяснение. Просто мисля, че някои хора да родени да играят футбол, така че краката ти започват да правят неща от само себе си. Може да ме помислите за луд, че го казвам, но понякога дори не осъзнавам какво правя. Имам собствен стил на игра. Затова се стремя да го следвам и да не променям много нещата. Късметлия съм, че треньорите ми виждат футбола по същия начин - искат владеене на топката и се опитват да дават свобода на инстинкта ми. Наистина ми харесва моята роля в тима. Вярвам, че ако просто си създадеш малко пространство, можеш да направиш добър пас. Най-добрия начин за това е постоянно да се оглеждам и да виждам къде са съотборниците ми. Така вече знам какво да правя още преди топката да е стигнала до мен. Това ми помага да мисля и действам по-бързо, да следвам инстинкта си.

Това, че съм нисък, ми помага. По този начин бързо мога да се обърна и да опазя топката, но винаги гледам къде да пласирам паса зад защитата. Днешният футбол е много по-физически. Може и да не е привлекателен през цялото време, но твърдя, че ако даден отбор играе добър футбол, той има по-голям шанс да победи. Може да играеш зле и да спечелиш няколко мача, но това не важи в дългосрочен план. Защо не вкарвам достатъчно? Не съм Роберто Карлош, но имам добър шут. Понякога просто не смятам, че е правилно да стрелям и предпочитам да подам топката на съотборник, който е на по-добра позиция, защото е по-вероятно да вкара, отколкото аз от 30 метра. Това не е главната ми роля, но хората наистина ми казват да бележа повече и бих искал по-често да се разписвам”, сподели Верати пред RMC Sport.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички